SALARIZARE 2016. Ce salarii prevede OUG 20/2016 pentru militari, politisti si functionarii publici cu statut special

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 17, 2016 17:32

SALARIZARE 2016. Ce salarii prevede OUG 20/2016 pentru militari, politisti si functionarii publici cu statut special

SALARIZARE 2016. Ordonanta privind salarizarea bugetarilor a fost adoptata tacit, zilele trecute, de Senat, documentul fiind explicat de Guvern prin necesitatea de eliminare a inechitatilor in materie de salarizare in sectorul bugetar, dupa ce salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata a fost, incepand cu luna mai, majorat la 1.250 lei. 

OUG nr. 20/2016, care modifica ordonanta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, a fost adoptata tacit de Senat, in urma cu o saptamana. Senatul a fost prima camera sesizata in acest caz, votul decisiv avandu-l Camera Deputatilor. HotWeek va prezinta mai jos modificarile aduse de aceasta ordonanta pentru militari, politisti si functionari publici cu statut special.

SALARIZARE 2016 – MILITARI, POLITISTI SI FUNCTIONARI PUBLICI CU STATUT SPECIAL. Pentru personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor din aceeasi institutie sau autoritate publica, in soldele de functie sau in salariile de functie in care nu sunt cuprinse sumele compensatorii corespunzatoare soldei de merit /salariului de merit in plata la nivelul anului 2009, se include 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzatoare soldei de merit/salariului de merit in plata la nivelul 2009.

“Incepand cu luna august 2017, (…) in soldele de functie/salariile de functie, se include diferenta de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzatoare soldei de merit/salariului de merit in plata la nivelul anului 2009”, se precizeaza in ordonanta.

SALARIZARE 2016. Salariile la stat, mult mai mari decat la privat. Ce se va intampla cu salariile angajatilor care nu sunt bugetari

MApN angajeaza soldati si gradati. Ce conditii trebuie indeplinite si cand se fac inscrierile

SALARIZARE 2016. Guvernul a aprobat, in data de 8 iunie, ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor, iar de prevederile acesteia beneficiaza, potrivit ministrului Muncii, Dragos Pislaru, peste 650.000 de persoane din administratia publica centrala.

Guvernul a explicat ca, la momentul emiterii actului normativ, existau pe de o parte niveluri diferite de salarizare pentru aceeasi functie in cadrul aceleiasi institutii, iar pe de alta parte, cresterea salariului de baza minim brut “a condus la stabilirea aceluiasi nivel de salarizare pentru personal cu atributii si nivel al studiilor diferite, in cadrul aceleiasi institutii”.

Guvernul a motivat necesitatea adoptarii ordonantei prin faptul ca salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata a fost, incepand cu luna mai, majorat la 1.250 lei, “ceea ce a determinat o serie de inechitati in materie de salarizare in raport de nivelul studiilor si al activitatii profesionale prestate”.

Iti recomandam si: SALARIZARE 2016. Ordonanta privind salariile bugetarilor, publicata in Monitorul Oficial. Ce salarii vor avea bugetarii

MApN ar putea introduce pregatirea militara voluntara pentru tineri. Legea Rezervistului Voluntar va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2017

MApN modifica Statutul cadrelor militare, gradatilor si soldatilor si propune ca militarii sa-si poata exprima opiniile politice in public

MApN va schimba normele de recrutare si baremele de selectie in armata

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.