Ordonanta 18/2018 pentru modificarea Codului fiscal si pentru declararea si plata asigurarilor sociale pentru persoanele ce obtin venituri extrasalariale - Explicatii
Breaking News

SALARIZARE 2016 – GRILA SALARIZARE 2016. Medicii si profesorii vor avea cele mai mari cresteri in noua Lege a Salarizarii

SALARIZARE 2016 – NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR AUGUST 2016 – GRILA SALARIZARE 2016. Proiectul de ordonanta privind noua Lege a Salarizarii 2016, menit sa elimine nedreptatile din sistem, va fi finalizat marti seara sau cel tarziu miercuri dimineata, dupa consultarile finale cu sindicatele. Asta dupa ce documentul privind noua lege a salarizarii trebuia sa fie gata ieri. Noua Grila de salarizare prevede ca medicii si profesorii vor avea cele mai mari cresteri ale salariilor, potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri.

Ministrul Muncii Dragos Pisalaru a declarat luni, dupa o intalnire cu primul ministru si cu ministrul Finantelor, ca actul normativ mai are nevoie de cateva mici modificari, dar ca in cursul zilei de marti va fi gata varianta finala. „Au fost trei variante luate in discutie si s-a discutat care va fi forma aleasa pentru proiectul de ordonanta de urgenta. Decizia va fi prezentata partenerilor sociali, apoi va fi prezentata in mod public”, a declarat ministrul Muncii inainte de intalnirea cu premierul Dacian Ciolos.

MEDICII SI PROFESORII, CELE MAI MARI MAJORARI SALARIALE IN NOUA LEGE A SALARIZARII

Surse din Guvern, citate de televiziunile de stiri, sustin ca premierul Dacian Cioloș a cerut ca cei mai mulți bani în plus să meargă în sistemul sanitar, iar următorii pe listă sa fie profesorii. Sectorul de ordine publică, inclusiv polițiștii, nu primeste nimic în plus.

Majorările salariale din noua lege a salarizarii 2016 ar urma să intre în vigoare din luna august 2016 și vor fi acordate sub formă de stimulente, „premii în bani”.

SALARIZARE 2016 – NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR AUGUST 2016 – GRILA SALARIZARE 2016. Totusi, ministrul Muncii, Dragos Pisalaru, a declarat, dupa o intalnire cu premierul si ministrul Finantelor, ca actul mai are nevoie de cateva modificari. Sindicalistii ameninta ca vor iesi din nou in strada, daca nu vor fi de acord cu proiectul.

In urma cu o luna, Guvernul anunta ca bugetarii cu salarii mici ar putea beneficia de o crestere salariala de pana la 20% din aceasta vara. Proiectul a fost contestat, iar ministrul Muncii de atunci, Ana Costea, si-a dat demisia. Noul ministru, Dragos Pislaru, a mers la Guvern cu trei propuneri de ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor.

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Negocieri dure intre Guvern si sindicalisti pe legea salarizarii

Lista persoanelor cu datorii la stat, publicata de ANAF. Pe lista rusinii sunt peste 187.000 de romani

SALARIZARE 2016 – NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR AUGUST 2016 – GRILA SALARIZARE 2016. Prima dintre ele presupune eliminarea situatiilor in care persoanele angajate cu aceeasi functie, in aceeasi institutie, au salarii diferite. Astfel, daca un salariat primeste acum 2000 de lei, in timp ce colegul lui are 2.200 de lei, cel cu salariu mai mic ar urma sa primeasca in plus, lunar, de la 1 august 200 de lei.

A doua varianta presupune rezolvarea nedreptatilor numai pentru anumite domenii de activitate: sanatatea si invatamantul, posibil si asistenta sociala. In urma discutiilor de la Guvern, oficialii au ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa combine elementele din cele doua variante de lucru.

Salariul Minim pe Economie a crescut de la 1 mai 2016. Codul Muncii prevede amenzi pentru cei care nu respecta hotararea de Guvern

Dragos Pislaru, ministrul Muncii: „Sunt mai multe variante si de aceea a fost important astazi sa luam acest feedback de la colegii nostri din Guvern. Mi-au facut niste observatii si sugestii pe care ttrebuie sa le integram in proiect. Nu exista in acest moment o alegere a unei variante sau alteia.”

Cum este primita de sindicate noua Lege a Salarizarii 2016

Bogdan Hossu, presedinte CNS Cartel Alfa: „Ministrul comunica ca e o varianta care satisface pe toata lumea. Tinand cont de acest lucru, daca exista satisfactie generala, nu va exista nimic, dar daca e o insatisfactie, vor exista probabil primele manifestari.”

SALARIZARE 2016 – NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR AUGUST 2016 – GRILA SALARIZARE 2016. Cert este ca Guvernul are la dispozitie doar 2,3 miliarde de lei pentru aceste corectii, care ar urma sa fie operate in urmatorul an si jumatate. Prea putin, in opinia sindicalistilor, care cer dreptate pentru toti bugetarii.

Noua ordonanta de urgenta va fi pusa in dezbatere publica pentru 2 saptamani, pentru ca la 1 iunie sa poata fi adoptata.

Au fost trei propuneri privind noua Lege a Salarizarii 2016

Noul ministru al Muncii, Dragos Pislaru, a mers luni, la Guvern, cu trei propuneri de ordonanta de urgenta privind salarizarea bugetarilor.

Prima dintre ele presupune eliminarea situatiilor in care persoanele angajate cu aceeasi functie, in aceeasi institutie, au salarii diferite. Astfel, daca un salariat primeste acum 2.000 de lei, in timp ce colegul lui are 2.200 de lei, cel cu salariu mai mic ar urma sa primeasca in plus, lunar, de la 1 august, 200 de lei. Asa ca unele salarii vor ramane pe loc, in timp ce altele ar urma sa creasca cu sume cuprinse intre 50 si 600 de lei.

SALARIZARE 2016 – NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR AUGUST 2016 – GRILA SALARIZARE 2016. A doua varianta presupune rezolvarea nedreptatilor numai pentru anumite domenii de activitate, cum ar fi sanatatea si invatamantul, posibil si asistenta sociala. „Corectia, in sanatate si invatamant, trebuie facuta nu numai in domeniul discriminarii la incadrare, ci si in domeniul evolutiei dintre doua clase succesive de incadrare, astfel incat sa existe o diferenta intre acestea”, a spus Bogdan Hossu, liderul CNS Cartel Alfa.

Iti recomandam si: NOUA LEGE A SALARIZARII, din nou in atentia Guvernului. Cum va arata noua ORDONANTA DE SALARIZARE!

Noua Lege a salarizarii are cel putin 10 variante. Ordonanta prevedea cresteri doar pentru cei din partea de jos a grilei de salarizare

In urma discutiilor de la Guvern, oficialii au ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa combine elementele din cele doua variante de lucru.

Sunt mai multe variante si de aceea a fost important astazi sa luam acest feedback de la colegii nostri din Guvern. Mi-au facut niste observatii si sugestii pe care trebuie sa le integram in proiect. Nu exista in acest moment o alegere a unei variante sau alteia”, a spus Dragos Pislaru.

Daca nu vor aparea probleme deosebite in dialogul cu sindicatele, proiectul de ordonanta de urgenta va fi supus aprobarii Guvernului in sedinta de miercuri.

SALARIZARE 2016 – NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR AUGUST 2016 – GRILA SALARIZARE 2016. Sindicatele sunt insa reticente, pana in momentul in care vor putea analiza varianta finala a proiectului, despre care spun ca trebuie sa reflecte rezolvarea revendicarilor lor. „Ministrul spune ca e o varianta care satisface pe toata lumea. Tinand cont de acest lucru, daca exista satisfactie generala, nu va exista nimic, dar daca e o insatisfactie, vor exista probabil primele manifestari”, a declarat Bogdan Hossu care, saptamana trecuta s-a aflat in strada alaturi de sindicatele medicilor care, pe langa salarii au solicitat abrogarea urgenta a Ordinului MS 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar, document prin care medicii, chimistii si biologii care efectueaza garzi sunt „fortati si exploatati sa efectueze un act medical continuu”, de pana la 31 ore.

Federatia Sanitas sustine, la randul sau, ca „revendicarile Federatiei au ca scop atat motivarea financiara a personalului din sistemul public sanitar, cat si stoparea migrației catre locuri de munca din strainatate mai atractive financiar, precum si dezvoltarea sistemului medical in beneficiul pacientilor acestei tari”. Sindicalistii cer Executivului sa elimine inechitatile si discriminarile salariale, posturile de specialitate sa fie deblocate si sa aplice majorarea salariala cu 25% in 2016! „Este timpul ca sistemul sanitar romanesc sa fie tratat pe masura importantei lui si mai ales este timpul ca pacientii din Romania sa fie tratati in mod civilizat. Este timpul pentru normalitate! Este timpul sa spunem STOP umilirii angajatilor din sistemul sanitar, sistemul de asistenta sociala si medico-sociala si implicit a pacientilor!”, sustin reprezentantii Sanitas care, saptamana trecuta, au protestat in strada timp de cinci zile. Ei ameninta ca daca nu le vor fi satisfacute solicitarile vor continua protestele si se va ajunge chiar la greva generala, iar „raspunderea pentru consecinte va trebui asumata de Guvern.

Vezi si: Proiectul Ordonantei privind salarizarea bugetarilor trebuia sa intre in vigoare de la 1 august 2016

Noua Lege a salarizarii – Ordonanta prevedea cresteri doar pentru cei din partea de jos a grilei de salarizare

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI. Proiectul privind noua grila de salarizare in varianta initiala

SALARIZARE 2016 – NOUA LEGE A SALARIZARII BUGETARILOR AUGUST 2016 – GRILA SALARIZARE 2016. Federatia „Solidaritatea Sanitara” sustine ca principiile care trebuie sa guverneze elaborarea actului normativ privind corectia salarizarii in privinta angajatilor din Sanatate au la baza masuri reparatorii (obligatorii) si elaborarea unui model de crestere salariala si de constructie a unui nou sistem de salarizare. Federatia a anuntat, astazi, printr-un comunicat, ca sustine masurile Guvernului care maximizeaza interventiile privind corectia si cresterea salariilor din Sanatate si sunt in acord cu solicitarile sale, dar atrage atentia ca trebuie evitat „un Hexi Pharma al salarizarii”, in care interventiile pe zona corectiilor salariale sa fie diluate pana la a deveni nesemnificative. Sindicalistii solicita Guvernului sa tina seama de documentul de pozitie al organizatiei, bazat pe argumente pe care i l-au transmis. In caz contrar, ameninta cu noi proteste.

Executivul are insa la dispozitie doar 2,3 miliarde de lei pentru aceste corectii, care ar urma sa fie operate in urmatorul an si jumatate. Prea putin, in opinia sindicalistilor, care cer dreptate pentru toti bugetarii. Noua ordonanta de urgenta va fi pusa in dezbatere publica pentru doua saptamani, pentru ca la 1 iunie sa poata fi adoptata.

Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana raspunde acuzatiilor PSD-ALDE: MCV are scopul de a ajuta, nu de a pedepsi. Observatiile facute in rapoartele noastre au fost sustinute si de Consiliul Europei

Ioana Badulescu

MAE condamna articolul DPA: O abordare tendentioasa, care dovedeste necunoasterea istoriei. Cerem rectificarea stirii

Ioana Badulescu

Franta prelungeste starea de urgenta cu doua luni, pana la 24 iulie. Guvernul francez: Ridicarea restrictiilor la 23 mai ar fi prematura, riscurile sunt dovedite

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

sabina 21 septembrie 2016 at 7:24 am

Se tot vb despre reglementarea salarilor .a medicilor ,profesorilor ,preoti,politie .
Ma intreb cand o sa se vb si despre salarile la brancardieri si a infermierlor pt ca diferenta dintre ei si asistente este
De 140-150 de lei.
Oare ei nu stau in timpul programului de lucru in mirosul de fecale al bolnavului .si mai ales infermieri cei cate ii spala zi de zi si sunt dispusi la ori ce fel de contaminare .
De multe ori ma intreb daca cineva se gandeste si la ei pt ca daca nu ar fi personalul auxiliar nici medicul si nici asistenta nu ar putea sa isi desfasoare activitatea intr_un salon .

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult