9.7 C
România
23 septembrie 2021
Romania va intra in criza economica in perioada urmatoare. Rata inflatiei a explodat, creste gradul de saracie, avertizeaza presedintele Comisiei economice din Senat
Economie

SALARIZARE 2016 – SALARII MEDICI SI PROFESORI. Cum se modifica salariile medicilor din octombrie

SALARIZARE 2016 – SALARII 2016. Ministerul Muncii a explicat cum se vor modifica salariile medicilor dupa 1 octombrie 2016. Potrivit ministrului Muncii, Dragos Pislaru, salariile in sistemul medical vor fi mai adecvate, dupa 1 octombrie, ”mai aproape de principiile acestei profesii” simai aproape de Vestul Europei. Astfel, garzile vor fi aduse la un nivel corect de remunerare, primele consultari pe Legea salarizarii urmand a avea loc in jurul datei de 1 septembrie. Si profesorii vor avea parte de o crestere echitabila a salariilor.

„Discutam aici de echitate in sistemul sanitar. Ordonanta 20, pe langa cresterea salariilor, mai ales pentru zona de rezidenti si la baza, a reasezat niste inechitati care erau de neinteles in acest sistem. Completam acum prin aceasta masura pe care am agreat-o impreuna (…) prin a aduce si garzile la un nivel corect de remunerarea. Eu cred ca dupa 1 octombrie, fara sa avem pretentia ca putem sa ne comparam cu Vestul Europei, vom avea un sistem medical platit mai adecvat, mai aproape de principiile aceste profesii. Cred ca este un mesaj important care insa la randul sau are o asteptare si anume sa vedem o reforma a sistemului de sanatate, sa vedem practic raspunsul in zona sistemului si eliminarea risipei, eficientizarea acestui sistem”, a spus Pislaru, potrivit Agerpres.

SALARIZARE 2016 – SALARII 2016. Ministrul Muncii a mai spus ca personalul administrativ, in speta functiile comune care nu sunt in domeniul medical, profesorii si personalul din administratia publica, vor beneficia de principii de echivalare in Legea salarizarii unitare.

Iti recomandam si: Ordonanta privind salarizarea – Ce salarii vor avea medicii, profesorii, militarii, politistii si angajatii din ministere

„Personalul administrativ, mai ales functiile comune care nu sunt in domeniul medical, sunt si din invatamant si din administratia publica, vor fi tratate in Legea salarizarii unitare si va exista o familie intreaga ocupationala care va fi reasezata dupa aceste principii de echivalare pe care le-am avut in Legea 284 si care nu au fost aplicate niciodata”, a explicat el.

OFERTA SALARIALA PENTRU MEDICI

SALARIZARE 2016 – SALARII 2016. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si sindicatele din domeniu au semnat luni o declaratie comuna in care se arata ca oferta facuta medicilor de crestere a salariilor conform OUG 20/2016 si de crestere a platii garzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de baza majorat este un pas important catre normalizarea remuneratiei in sectorul sanitar.

”In urma intalnirii din 8 august 2016, reprezentantii Federatiei Sanitas, ai Federatiei Solidaritatea Sanitara si ai Federatiei Hipocrat, impreuna cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si ministrul Muncii, Dragos Pislaru, apreciaza ca oferta facuta medicilor de crestere a salariilor conform OUG 20/2016 si de crestere a platii garzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de baza majorat este un pas important catre normalizarea remuneratiei in sectorul sanitar”, se arata in document.

Citeste si: Ce salarii primesc pana la urma profesorii de la Guvernul tehnocrat

SALARIZARE 2016 – SALARII 2016. Potrivit sursei citate, cresterea platii garzilor este un angajament ferm si va fi implementat prin Ordonanta de Urgenta ”de indata ce Executivul va putea emite din nou acest tip de act normativ”, termenul pentru definitivarea pasilor legislativi fiind data de 1 octombrie.

Totodata, semnatarii sustin asigurarea continuitatii actului medical si a liniilor de garda pe baza actelor normative aliate in vigoare.

”In ceea ce priveste evaluarea modalitatilor de reglementare a veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, acestea vor fi discutate in cadrul consultarilor cu partenerii de dialog social din procesul de elaborare a Legii Salarizarii Unitare. Reprezentantii Federatiei Sanitas, ai Federatiei Solidaritatea Sanitara si ai Federatiei Hipocrat, impreuna cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, vor continua consultarile in vederea modificarii Ordinului 870/2004 in vederea reglementarii timpilor de lucru din sistemul sanitar”, se precizeaza in documentul citat.

Stiri pe aceeasi tema

Doua companii aeriene romanesti au primit de la Guvern un credit de salvare pentru a depasi criza provocata de coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

BUGETUL pe 2016, discutat intre oficialii FMI si cei ai Ministerului Finantelor

Cristiana Petrariu Bota

Masinile Diesel ies de pe piata din Europa. Volvo a anuntat ca renunta versiunea pe motorina a noului model Sedan, dupa Toyota si Nissan

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult