-4.6 C
România
16 ianuarie 2022
Calculator salariu minim 2020. Avantajati sunt romanii cu studii superioare si cu o vechime in munca de cel putin un an
Economie

SALARIZARE 2017 – 2018. Noua lege a salarizarii este aproape gata. Salariile vor fi majorate de la 1 iulie

SALARIZARE 2017 – 2018. Noua lege a salarizarii unitare este aproape gata, a anuntat Ministerul Muncii, precizand ca documentul respecta principiul muncii egale si a salariului aferent, mai ales ca este rezultatul mai multor discutii cu sindicatele. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat la Romania TV ca salariile bugetarilor se vor majora incepand cu 1 iulie, iar pe viitor, veniturile vor fi majorate in fiecare an cu 100 lei. 

„Legea, la ora actuala, se afla intr-o ultima citire. Ea este rodul mai multor randuri de discutii cu sindicatele. Am incercat sa respectam cat mai multe principii in noul proiect legislativ. Principiul muncii egale si a salariului aferent, principiul ierarhiei. De exemplu, seful institutiei nu avea si cel mai mare salariu. Am cercetat toata legislatia din 1974 pana in prezent ca sa pricepem de unde s-a plecat”, a declarat Olguta Vasilescu.

SALARIZARE 2017 – 2018. O piatra de incercare in noua lege a salarizarii a reprezentat-o reglarea bazei de jos a piramidei, in multe cazuri angajati cu 15 ani vechime si studii superioare fiind platiti cu putin peste salariul minim.

„Am avut de reglat baza de jos a piramidei. Salariul minim a crescut, dar nu au crescut si celelalte salarii. S-a ajuns in situatia in care angajati cu 15 ani vechime si studii superioare sa fie aproape de salariul minim, cat al muncitorului necalificat”, a spus Olguta Vasilescu.

Cele mai noi stiri despre noua Lege a salarizarii sunt aici

SALARIZARE 2017 – 2018. Media cresterilor salariale va fi de 56%, a mai spus ministrul Muncii, precizand ca se vor majora salariile treptat pana in urmatorii patru ani, toate salariile urmand sa creasca cu un anumit coeficient.

„Programul de guvernare este foarte clar. Se vor majora salariile treptat pana in urmatorii patru ani , iar media cresterilor va fi de 56%. Toate salariile vor creste cu un anumit coeficient. Am luat in calcul estimarile Comisiei de Prognoza. Stim cat va creste salariul minim pe economie. Acesta va creste cu 100 de lei pe an. In 2018 salariul minim va ajunge la 1.550 de lei. De la 1 iulie anul acesta se vor majora primele salarii„, a adaugat Olguta Vasilescu, precizand ca procentul de majorare din iulie se afla acum in discutii cu Ministerul de Finante.

Cea mai mare crestere si impactul bugetar cel mai mare va fi insa anul viitor. „Sanatatea creste cu tot sectorul de la 1 ianuarie 2018. Vrem sa stopam exodul medicilor. Au plecat 14.000 de medici din Romania. Salariile medicilor vor fi cuprinse intre 1.200 de euro si 3.600 de euro. De asemenea, un inspector din Politie va ajunge la 5.000 lei, iar un invatator va ajunge la 4.000 de lei”, a mai explicat ministrul Muncii.

Citeste si: SALARII PROFESORI 2017. Profesorii vor primi doua salarii minime pe economie, un voucher de vacanta si vor fi mai multe gradatii de merit. Inca se lucreaza la grila de salarizare

Legea salarizarii in MApN: Cum se modifica salarizarea in armata, inclusiv pentru soldati si gradati

Noua Lege a Educatiei va intra in vigoare la 1 octombrie 2018 si va schimba din temelii sistemul de invatamant

Salarii pentru medici ca in Occident! Salariul unui medic principal care lucreaza in ATI poate ajunge la 3.600 de euro. Cat vor primi medicii rezidenti si asistentii medicali

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul desfiinteaza de facto taxa de 3% din cifra de afaceri a companiilor din telecomunicatii

Cristiana Petrariu Bota

SALARII PROFESORI 2017. Profesorii vor primi doua salarii minime pe economie, un voucher de vacanta si vor fi mai multe gradatii de merit. Inca se lucreaza la grila de salarizare.

Cristiana Petrariu Bota

Aplicatie online pentru declaratia unica. Cei 1 milion de contribuabili isi pot completa rapid declaratia unica si calcula impozitele din activitati independente

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult