SALARIZARE 2017. Toti angajatii vor avea salariul majorat de la 1 februarie. Marirea salariului mediu impinge grila salariala mai sus, anunta premierul
Economie

SALARIZARE 2017. Toti angajatii vor avea salariul majorat de la 1 februarie. Marirea salariului mediu impinge grila salariala mai sus, anunta premierul

SALARIZARE 2017. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, duminica seara, ca marirea salariului mediu impinge grila salariala mai sus, amintind ca fiecare salariat din Romania va avea, de la 1 februarie, salariul minim de 1.450 de lei. 

Grindeanu, invitat in studioul Antena 3 in emisiunea moderata de Radu Tudor, a declarat ca niciun salariat nu trebuie sa aiba salariul mai mic de 1.450 de lei, de la 1 februarie, si a precizat ca ar cam fi cazul ca si companiile multinationale sa mareasca salariile.

„De la 1 februarie, orice salariat din Romania va avea un salariu minim de 1.450 de lei, nimeni nu are voie sa aiba mai putin. Toti salariatii vor avea un salariu marit de la 1.250 la 1.450 de lei. Se vor mari salariile si in administratiile publice locale. Precizez ca marirea salariului mediu impinge grila salariala un pic mai sus”, a declarat Sorin Grindeanu.

Vezi si: Pensiile vor creste in 3 etape pana la 1 iulie 2017. Care sunt etapele de marire

Seful Executivului mai spune ca trebuie facute schimbari nu doar in zona privata, ci si in randul companiilor multinationale, carora le cere sa-i plateasca mai bine pe romani. Grindeanu a facut referire si la propunerea ridicata la nivelul UE privind salariul minim european.

„Trebuie sa schimbam filozofia, nu doar in zona privata, ci si la multinationale. Marile companii straine sa dea salarii mai bune. Imi doresc ca si companiile straine sa poata sa-i plateasca mai bine pe romani. Exista o preocupare la nivelul UE privind salariul minim european, deocamdata este o propunere”, a mai spus premierul.

Citeste si: Noua Lege a salarizarii unitare, aproape gata. Ce salarii vor avea romanii conform noii grile de salarizare

Guvernul a majorat salariul minim si salariile din administratia locala. Ce urmeaza dupa cresterea salariilor

Ce se intampla cu salariile profesorilor, in conditiile in care Guvernul nu a adoptat OUG prin care salariile din invatamant urmau sa creasca cu 15%

Articole asemănătoare

ANAF, prin Inspectia Fiscala, a identificat obligatii fiscale nedeclarate de peste 4 miliarde de euro

Lucy Ionesco

Germania propune un sistem european de asigurare pentru somaj, ca masura de protectie impotriva socurilor economice

Ioana Badulescu

Grupul Mol are in prezent 189 de unitati de distributie carburanti in Romania

Corina Alexandru