SALARIZARE INVATAMANT PREUNIVERSITAR. Mii de salariati din invatamantul preuniversitar nu ar beneficia in 2017 de niciun fel de majorare salariala

Delia Ion
By Delia Ion februarie 21, 2017 23:53

SALARIZARE INVATAMANT PREUNIVERSITAR. Mii de salariati din invatamantul preuniversitar nu ar beneficia in 2017 de niciun fel de majorare salariala

SALARIZARE INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR. Mii de salariati din invatamantul preuniversitar nu ar beneficia in 2017 de niciun fel de majorare salariala. Declaratia a fost facuta de presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret”, Marius Nistor, la RFI. Pentru a gasi solutii la aceasta problema, sindicatele din invatamant se intalnesc, miercuri, cu premierul Sorin Grindeanu si cu ministrul Educatiei, Pavel Nastase.

Premierul Grindeanu, ministrul Educatiei si reprezentantii sindicatelor din invatamant vor incerca sa gaseasca o solutie la problema salarizarii personalului nedidactic, precum femeile de serviciu si bucataresele din scoli. Marius Nistor a declarat marti, la RFI, ca “in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta numarul 2, personalul nedidactic din nefericire nu poate beneficia de la 1 februarie de cresterea salariala de 20%.

In consecinta, peste 53 de mii de salariati din invatamantul preuniversitar nu ar beneficia in 2017 de nici un fel de majorare salariala”.

Ce inseamna personal nedidactic? “Cand vorbim de personal nedidactic, ne referim la femei de serviciu, bucatarese, lenjerese, muncitori calificati, necalificati, deci exact acele categorii fara de care unitatile de invatamant preuniversitar nu ar putea sa functioneze”, explica liderul sindical.

Care este venitul mediu in randul personalului nedidactic? “Venitul mediu este undeva in jurul sumei de 950 – 1.000 de lei maxim”, precizeaza Marius Nistor la RFI.

Vezi si: Legea salarizarii unice, in discutii la Ministerul Muncii. De cand va fi aplicata si care sunt etapele de majorare

Ultimele noutati despre noua Lege a salarizarii sunt aici

SALARIZARE 2017. Marirea salariului mediu impinge grila salariala mai sus, anunta premierul

Ce se intampla cu salariile profesorilor

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.