7.8 C
România
28 septembrie 2022
SALARIZARE 2016. SALARII PROFESORI: Solutii in grila de salarizare propuse de Guvern pentru a evita greva de pe 1 iunie
Economie

SALARIZARE. Noua Lege a salarizarii prevede salarii majorate pana in 2020. Ce prevede proiectul privind noua Lege a salarizarii

SALARIZARE – Noua Lege a salarizarii are vesti bune pentru toti romanii, pentru ca sunt prevazute salarii majorate pana in 2020. Potrivit proiectului de Lege al salarizarii, citat de jurnalistii de la Gandul, Guvernul are prevazute o serie de modificari, in medie de aproape 20%, pentru toate categoriile de bugetari, majorari de salarii care ar urma sa fie aplicate in etape pana in anul 2020.

Proiectul privind noua Lege a salarizarii, consultat de Gandul, prevede ca pana in 2020 este prevazuta o crestere de doar 100 de lei a salariului minim, care ar urma sa ajunga la 1.350 de lei. Functionarii publici din administratia centrala vor beneficia de o modificare medie a salariului de baza de 20%, fata de momentul 2016, generata de eliminarea suprapunerilor salariale, eliminarea diferentelor si refacerea corelatiilor intre functii.

SALARIZARE. De asemenea, documentul prevede o inghetare a actualizarii pensiilor magistratilor, parlamentarilor si corpului diplomatic pana la aplicarea integrala a legii. Cresterea cu doar 100 de lei a salariului minim in urmatorii patru ani nemultumeste sindicatele care trebuie sa prezinte pana luni un punct de vedere pe proiectul Guvernului.

AICI POTI VEDEA NOILE SALARII, POTRIVIT NOII GRILE DE SALARIZARE ELABORATA DE GUVERN – Ce salarii vor avea profesorii, medicii, preotii sau judecatorii

Vezi si: Salarii majorate in 2016 pentru angajatii care lucreaza la privat

LEGEA SALARIZARII UNICE. Criterii de performanta in noua lege a salarizarii

SALARIZARE. Cel mai mic salariu de baza in sectorul bugetar ar urma sa fie, in 2020, de 1.350 de lei, iar cel mai mare de 20.250 de lei, pentru functia cu cea mai mare reponsabilitate in stat, raportul dintre salariul minim de baza si cel maxim fiind de 1 la 15.

SALARIZARE. Potrivit proiectului elaborat de guvern modificarile salariale sunt generate de eliminarea suprapunerilor datorate majorarilor salariului minim, eliminarea diferentelor salariale pentru aceeasi functie care desfasoara aceeasi activitate, refacerea corelatiilor intre functii din domenii de activitate si cresterile salariale de anul trecut.

SALARIZARE. Functionarii publici din administratia centrala vor beneficia de o modificare medie a salariului de baza de 20%, fata de momentul 2016, generata de eliminarea suprapunerilor salariale, eliminarea diferentelor si refacerea corelatiilor intre functii, se arata in documentul consultat de Gandul. Astfel, cu majorarea de 10% din 2015, modificarea cumulata stabilita prin proiectul de lege va fi de 32%.

Related posts

Estimarea de crestere economica pentru 2018, ridicata de la 5,5% la 6,1%

Ioana Badulescu

Ministerul Finantelor: De la 1 ianuarie 2018, contributiile sociale obligatorii vor fi datorate de angajat

Delia Ion

INS: Cu cat a crescut PIB-ul Romaniei in primul semestru din 2015

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult