Stiri locale

Salina Turda este cea mai impresionanta destinatie turistica inedita din lume

Site-ul american Business Insider a intocmit un clasament al celor mai incredibile 25 de locatii din lume, despre care turistii nu stiu foarte multe detalii.

Pe primul loc, in acest top, se afla Salina Turda, urmata de Pestera Cristalelor din Mexic, Biserica San Clemente si Santa Maria della Concezione dei Cappuccini din Roma.

Clasamentul intocmit de Business Insider contrasteaza cu atractiile turistice traditionale, precum cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.

Salina Turda se gaseste in zona Durgau-Valea Sarata din Turda si este inscrisa in lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniul National din Romania in anul 2010.

Primele date despre salina dateaza din secolul al 17-lea, insa, intre 1932 si 1992, a fost inchisa oricaror activitati.

Incepand cu anul 1992, salinei i s-a dat un scop turistic si curativ, fiind vizitabila pe tot parcursul anului.

Jurnalistii americani au remarcat faptul ca, in interiorul salinei, s-a amenajat numeroase atractii pentru cei care o viziteaza, un teren de baschet, piste de minigolf, un carusel, un lac subteran pentru plimbari cu barcutele si chiar un amfiteatru.

Cea mai infioratoare locatie mentionata in topul site-ului american este Cripta Capucinilor din Roma, decorata cu oasele a peste 3700 de corpuri umane.

Sursa foto: jurnalspiritual.eu

Stiri pe aceeasi tema

Rectorul UMF Iasi, dat in judecata pentru un presupus malpraxis

Ioana Badulescu

Primaria Sector 6 – Achitarea integrala a impozitelor locale se poate face inclusiv luni, 2 aprilie 2018, cu bonificatia de 10%

Ioana Badulescu

Conducerea Spitalului Judetean Constanta si-a exprimat regretul fata de disparitia medicului Valeriu Neagoe

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult