IT/Stiinta

Samsung si-a diminuat profitul cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics este grav afectat de concurenta produselor Apple si a celor fabricate in China. Ultimele cifre de afaceri ale companiei arata ca vanzarile au scazut foarte mult in trimestrul al treilea al acestui an, scaderea profitului operational fiind cea mai mare, din 2009 si pana in prezent.

Comparativ cu perioada iulie-septembrie 2013, Samsung a inregistrat o scadere a profitului cu 60%, rezultate fara precedent in ultimii ani in care sud-coreenii au fost liderii pietei de smartphone-uri din lume.

Chiar si in aceste conditii, actiunile companiei au inregistrat o crestere de 1,6% pe bursa din Seul, in principal datorita previziunilor optimiste generate de lansarea unor noi produse inovatoare.

Samsung vrea sa scoata pe piata o serie de echipamente noi, pentru a-si mentine pozitia de lider al pietei, dupa ce Apple a inceput sa câstige noi clienti gratie lansarii unor smartphone-uri cu ecran mai mare, caracteristica ce a asigurat producatorului de Galaxy un numar semnificativ de utilizatori.

CITESTE SI: SAMSUNG ELECTRONICS: Presedintele Lee Kun Hee a suferit un infarct miocardic

De asemenea, Samsung se confrunta cu scaderea livrarilor de echipamente pe doua piete mari, China si India, acolo unde producatorii locali, precum Lenovo si Xiaomi (in China) au inceput sa ofere smartphone-uri la preturi mai mici decat grupul sud-coreean.

Totodata, diviziile de ecrane si microprocesoare au inregistrat un declin al veniturilor, afectand, implicit, profitul grupului.

[ot-caption title=”SAMSUNG” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2014/10/SIMONA-SI-NICU.jpg”]

„Piata considera ca acesta este cel mai slab profit pe care Samsung il putea astepta de la afacerea de telefoane mobile, nu va scadea mai mult, din moment ce se asteapta lansarea unor noi produse in acest an. Samsung este cotata cu cele mai multe posibilitati de a aduce noi telefoane pe piata, care sa aiba caracteristici inovatoare”, a declarat Claire Kim, analist al Daishin Securities din Seul.

Vanzarile au fost sub asteptari in cel de-al treilea trimestru, in valoare de 47.000 de miliarde de woni, prin comparatie cu suma de 50.000 de miliarde de woni estimata de analisti. De asemenea, vânzarile s-au situat sub nivelul de 52.000 de miliarde de woni consemnat in trimestrul al doilea.

Samsung nu a prezentat date despre profitul net sau informatii financiare despre divizii, rezultatele auditate fiind asteptate mai tarziu pe parcursul acestei luni.

Sursa stire: mediafax.ro

Articole asemănătoare

Toyota a prezentat la Salonul de la Tokyo modelul inteligent FV2

Bogdan

NASA a dat publicitatii imagini cu cometa 2I/Borisov, venita din afara Sistemului nostru Solar

Lucy Ionesco

Abonament pentru YouTube. Ce va ofera canalul online in schimbul abonamentului platit

Lucy Ionesco