Santo Stefano, satul cu peisaje idilice din Italia care va plateste sa va mutati acolo
Turism

Santo Stefano, satul cu peisaje idilice din Italia care va plateste sa va mutati acolo

Santo Stefano este un sat cu peisaje idilice din Italia care va ofera bani sa va mutati acolo. Motivul este deja stiut: populatia imbatranita a determinat autoritatile sa incerce sa atraga noi rezidenti in localitate. 

In mod normal, urmatorul pas este vanzarea caselor abandonate cu 1 euro. Mai multe sate din Italia au fost vandute in acest fel strainilor, acordul fiind acela ca trebuie sa renoveze casa intr-o anumita timp.

Dar unele localitati au plusat si au venit cu oferte mai indraznete pentru straini. Candela din Puglia, spre exemplu, a oferit viitorilor rezidenti suma de 2.000 euro pentru a se muta acolo. Se intampla in 2017.

Acum, Santo Stefano di Sessano vine o oferta si mai buna. Satul medieval din Abruzzo, situat intr-o regiune din partea centrala a Italiei, ofera sa plateasca persoanelor dispuse sa se mute si sa inceapa o afacere acolo. Mai mult, autoritatile le va oferi un loc cu chirie nominala.

„Nu vindem nimic nimanui – aceasta nu este o miscare de business. Vrem doar sa permitem satului sa traiasca in continuare”, a declarat primarul Fabio Santavicca pentru CNN Travel.

In ce conditii? Trebuie sa fii rezident in Italia (sau sa ai capacitatea legala de a deveni rezident) si trebuie sa ai pana in 40 de ani.

Santo Stefano se afla la 1.250 de metri deasupra nivelului marii, in frumosul parc national Gran Sasso e Monti della Laga.

Numara doar 115 rezidenti, iar aproximativ jumatate dintre acestia sunt pensionari. Mai putin de 20 varste de sub 13 ani.

Concurenta acerba

Aproximativ 1.500 de persoane au depus cereri de la lansarea schemei, pe 15 octombrie. Insa autoritatile doresc sa pastreze in jur de 10 persoane sau cinci cupluri.

Noii locatari nu pot incepe orice afacere. Schema este valabila pentru un numar select de activitati, identificate drept cheie de catre autoritatile locale: ghizi, personal pentru biroul de informatii, agenti de curatenie si intretinere, proprietari de farmacii sau cei care pot lucra si vinde produsele alimentare zonale.

Solicitantii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 40 de ani si sa nu fie rezidenti in zona din apropierea Santo Stefano. Acestia trebuie sa fie rezidenti ai Italiei, cetateni ai UE sau sa aiba dreptul sa ramana in UE pentru o perioada nedeterminata. Daca sunt deja rezidenti in Italia, trebuie sa provina dintr-o zona cu peste 2.000 de rezidenti.

Noii locatari trebuie sa ramana in Santo Stefano cel putin cinci ani.

Cel mai apropiat oras mare este L’Aquila, la o jumatate de ora distanta. Capitala Abruzzilor, a fost devastata de un cutremur din 2009 si inca se reconstruieste.

Roma este la aproximativ doua ore distanta, iar fabuloasa coasta Adriatica este la 90 de minute de mers cu masina. Cel mai apropiat aeroport este Pescara, situat la 90 de minute.

Toate detaliile le gasiti pe http://comunesantostefanodisessanio.aq.it/

Stiri pe aceeasi tema

DECOUVREZ LA FRANCE! Le Chateau d’Alteville, un bijou rural situé dans le Nord-Est de la France. L’emplacement idéal pour un séjour romantique. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Portmeirion, micul oras cu arhitectura in stil italian din Tara Galilor. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Plaja terapeutica dedicata persoanelor cu dizabilitati din Constanta, anulata de Apele Romane. Sectorul de plaja alocat initial a fost inchiriat unor beach baruri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult