Sarbatoare impresionanta la Alba Iulia de Ziua Nationala. Klaus Iohannis, Familia Regala, Patriarhul Daniel si mii de oameni au participat la ceremoniile de Centenar

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 2, 2018 12:48

Sarbatoare impresionanta la Alba Iulia de Ziua Nationala. Klaus Iohannis, Familia Regala, Patriarhul Daniel si mii de oameni au participat la ceremoniile de Centenar

Sarbatoare impresionanta la Alba Iulia cu prilejul Centenarului. Zeci de mii de oameni – veniti cu carute, biciclete sau automobile – s-au aflat sambata la Alba Iulia pentru a se bucura impreuna de momentul istoric: Centenarul Marii Uniri. La ceremonie au participat Klaus Iohannis, Familia Regala, Patriarhul Daniel si oficialitatile locale.

Iesiti in strada sau privind de la balcoane cu tricolorul in brate, cu toti au participat la ceremoniile organizate cu acest prilej.

Incepand cu ora 15.30, in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, a avut loc ceremonia militara la care au luat parte aproximativ 1.600 de militari si specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice si 23 de aeronave militare. In blocurile de defilare -au regasit si militari si tehnica ale armatei poloneze, potrivit unui anunt initial facut de MApN.

Klaus Iohannis, Familia Regala, Patriarhul Daniel, comisarul european Corina Cretu, dar si alti oficiali au venit la Alba Iulia sambata dupa-amiaza pentru a participa la ceremonii.

Iohannis a ajuns sambata dupa-amiaza la Alba Iulia, s-a oprit la Catedrala Incoronarii, unde a depus o coroana de flori, la statuia Regelui Ferdinand.

Dupa depunerea de coroane, a mers catre Podul Unirii pentru a inaugura Monumentul Unirii. Spre deosebire de Bucuresti, la Alba Iulia a sustinut si un discurs si a facut din nou bai de multime, inainte si dupa parada, fiind aclamat de oameni.

Premierul Viorica Dancila si unii ministri au ales sambata dupa-amiaza sa participe la parada de la Focsani.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.