Stiri locale

Sărbătoarea iei și a tradițiilor românești în sectorul 6

Cu prilejul Zilei Universale a Iei Româneşti, copiii din sectorul 6 au o bună ocazie de a se întâlni și de a învăță lucruri noi despre tradițiile naționale. Evenimentul este organizat în perioada 23-24 iunie 2014 de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Personală ”Școala de joacă”, fiind gazduit de Conacul Golescu-Grant din Aleea Țibleș nr. 64. Cu începere de la orele 11.00, un număr de 70 de copii, beneficiari ai centrelor de zi din sectorul 6, însoțiți de 20 de voluntari, vor avea șansa de a descoperi ustensile, metode și tradiții meșteșugărești în cadrul unor ateliere de pictură ceramică, decorațiuni linguri de lemn, modelare în lut sau confecționare brățări și mărgele.

Programul va continua în aer liber, acolo unde copiii vor fi inițiați în jocuri tradiționale românești precum Baba-oarba, Paparude, Podul de piatră, Țurca sau Alunelu.

Intrarea este liberă, singura condiției fiind purterea unei ii sau a unei cămăși albe, ca un gest de prețuire a portului național și a celor care, de-a lungul anilor și secolelor, l-au purtat și au contribuit la înfrumusețarea lui.

Stiri pe aceeasi tema

BRAILA. Un tanar a intrat cu masina in pietonii din fata unui mall, dupa ce a injunghiat un barbat

Ioana Badulescu

Accident de microbuz in judetul Braila, cinci persoane in stare GRAVA. Microbuzul facea curse regulate intre Braila si Constanta

Daniel Sumanu

Eliberarea pasapoartelor se face la un nou sediu in Bucuresti, anunta MAI

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult