concerte
Stiri locale

SARBATORILE IASULUI 2015. Ce concerte vor fi la Iasi pe 13, 14 si 15 octombrie

SARBATORILE IASULUI 2015. Iasul se afla in sarbatoare, zilele acestea, mai multe evenimente si concerte fiind sustinute de Sarbatoarile Iasului, in paralel cu pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva. Se fac ultimele pregatiri de hramul Sfintei Parascheva, iar potrivit autoritatilor aproape 100.000 de pelerini au trecut pe la racla cu sfintele moaste, iar la ora transmiterii acestei stiri circa 3.000 de persoane (2 km) stau la rand. Se estimeaza ca aproximativ 200.000 de persoane vor ajunge anul acesta la racla Sfintei Parascheva.

Sarbatoarea Sfintei Parascheva este principalul punct de atractie al Iasului in aceste zile, insa pana pe 18 octombrie se desfasoara si Sarbatorile Iasului. Cea de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, este dedicată cu precădere ieşenilor şi îşi propune să marcheze şi să susţină candidatura Iaşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Pelerinaj de amploare de Sf. Parascheva la Iasi

SARBATORILE IASULUI 2015. Totodată, în premieră, municipalitatea a organizat o campanie de consultare publică cu privire la profilul şi structura Sărbătorilor Iaşului, cei mai mulţi ieşeni exprimându-se în favoarea unei delimitări a manifestărilor religioase de cele laice, precum şi pentru o mai mare implicare a artiştilor şi instituţiilor locale.

Ce concerte vor fi la Iasi

Concert „Pasarea Rock Simfonic”, Parcul Palas, 13 octombrie 2015, ora 19.00 – 21.30

Concert de muzica folk-rock, rock progresiv, etno rock sustinut de catre Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan; Pasarea Rock este un proiect muzical nou lansat pe piata muzicala din Romania (25 martie 2014), dar de scoala veche, cu membri fondatori care nu mai au nevoie de nici o introducere; În deschidere va concerta legendara formatie ieseana Rosu si Negru, readusa în viata muzicala la Iasi la initiativa lui Cosmin Marcovici, tenor al Operei Nationale Romane Iasi.

Concert coral, Catedrala Metropolitana Iasi, 14 octombrie 2015, ora 18.00

Muzica corala religioasa. Interpreteaza corul academic „G. Musicescu”. Dirijor Doru Morariu;

Spectacol, Esplanada Palatului Culturii, 15 octombrie 2015, ora 19.00;

Vor urca pe scena Delia, Smiley si vedeta pop britanica James Arthur. Spectacolul se va încheia cu un spectaculos joc de artificii;

Concert simfonic, Colegiul National de Arta, 16 octombrie 2015, ora 19.00Interpreteaza orchestra simfonica. Dirijor Cristian Orosanu;

Festivalul Confluente, 15 – 18 octombrie 2015, Casa de Cultura a Studentilor

participa ansambluri artistice reprezentand 12 minoritati etnice nationale: croata, germana, elena, italiana, maghiara, polona, rroma, a rusilor-lipoveni, a tatarilor turco-musulmani, sarba, bulgara si ucraineana;
parada porturilor populare traditionale si spectacol pe esplanada Palatului Culturii.

Iasi, la 607 ani de la prima atestare documentara. Date istorice despre orasul Iasi

Accesul la majoritatea evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iaşului este liber, iar Primăria Municipiului Iaşi, alături de partenerii săi, aşteaptă ca ieşeniii şi toţi cei care vizitează în această perioadă Capitala Moldovei să participe într-un număr cât mai mare la manifestări!

SARBATORILE IASULUI 2015. Securitate maxima
Cu ocazia manifestarilor prilejuite de Sarbatorile Iasului, Jandarmeria Iasi, in cooperare cu celelalte forte, ia masuri pentru desfasurarea evenimentelor intr-un climat linistit si sigur pentru toti cetatenii. In zilele de 13 si 14 octombrie, pentru ca evenimentele sa se desfasoare in conditii optime de siguranta mai multe echipaje de jandarmi ieseni se vor afla in dispozitiv, pentru asigurarea masurilor de ordine la manifestarile cultural-artistice si religioase, la care participa un public numeros.

Se au in vedere manifestarile Student Bazaar Coolture din Piata Natiunilor, Sarbatoarea Vinului de la Hala Centrala, Targul de Toamna de pe strada Palat, Targul de Toamna de pe strada Sarmisegetuza, concertul „Pasarea Rock Simfonic” din Parcul Palas, ce va avea loc in aceasta seara, dar si Seara Valorilor, manifestare ce va avea loc maine, 14 octombrie.

Pentru informarea cetatenilor functioneaza doua puncte de informare, dispuse pe Stefan cel Mare si in fata Palatului Culturii, unde isi vor desfasura activitatea lucratori din cadrul Jandarmeriei, Politiei si Politiei Locale Iasi. In vederea evitarii evenimentelor nedorite si a oricaror situatii de natura sa tulbure linistea publica, jandarmii fac mai multe recomandari.

„Persoanele care participa la diferitele evenimente care implica prezenta unui public numeros trebuie sa manifeste rabdare, sa respecte indicatiile fortelor de ordine si sa evite implicarea in conflicte de orice natura, sa aiba un comportament decent, in conformitate cu normele de convietuire sociala. In cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala sa solicite ajutorul fortelor de ordine. Iesenii sunt sfatuiti sa acorde o atentie deosebita bunurilor si obiectelor personale (genti, posete, bagaje), sa evite consumul excesiv de alcool si sa tina cont ca manifestarile obscene contrare bunelor moravuri sunt sanctionate de lege. Cetatenii pot solicita ori de cate ori este nevoie sprijinul fortelor de ordine publica, fie prin contact direct, fie prin apelarea numarul unic de urgente 112”.

Foto: Ziarul de Iasi

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Alerta cu bomba la Constanta. Un pachet suspect, gasit in trenul Bucuresti – Constanta

Cristiana Petrariu Bota

Andrei Panici, un trainer din Rep. Moldova, a murit intr-o excursie in Piatra Craiului

Cristiana Petrariu Bota

Magazinul Bucuresti, considerat brand interbelic, se redeschide in Centrul Vechi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult