9.5 C
România
27 septembrie 2021
Municipiul Iasi a castigat titlurile de Best Smart City Project si Digital City
Stiri locale

SARBATORILE IASULUI 2016. Program evenimente de Zilele Iasului 8 – 16 octombrie. Sfanta Parascheva reuneste mii de pelerini

PROGRAM SARBATORILE IASULUI 2016. Iasul devine capitala Romaniei, in PERIOADA 8 – 16 octombrie, cu prilejul hramului Sfintei Parascheva. In materialul de mai jos, HotWeek va prezinta noutatile aduse de organizatorii SARBATORILOR IASULUI 2016, precum si programul complet al evenimentelor. La Sarbatorile Iasului vor concerta Holograf, Carla’s Dreams, Inna, Direcția 5, Nicoleta Nucă, Gheorghe Zamfir, Veta Biriş, Ion Paladi, Marinică Botea sau Matilda Pascal Cojocarita.

Sărbătorile Iașului încep în luna octombrie și culminează cu Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, la 14 octombrie. Ediţia din 2016 a Sărbătorilor Iaşului aduce şi o serie de noutăți. In primul rand, comercianţii de produse de artizanat nu îşi vor mai vinde marfa pe strada Palat, iar Parcul Distracţiei, organizat în ultimii ani pe strada Sarmisegetuza, se va muta în incinta Ştrandului Municipal.

PROGRAM SARBATORILE IASULUI 2016. Evenimentele religioase vor fi separate de cele laice iar editia din acest an aduce cateva schimbari importante in organizarea sarbatorilor. Focul de artificii nu va mai avea loc în fața Palatului Culturii. S-a decis ca artificiile să fie date de pe podul în formă de piramidă (Avram Iancu) de peste Bahlui.

„Am făcut o promisiune la deschiderea Palatului Culturii că nu vom mai trage artificii din faţa Palatului Culturii pentru a nu-l pune în pericol. Mă ţin de această promisiune. Sunt două variante: o primă variantă este să facem un foc de artificii într-o altă zi care să puncteze închiderea Sărbătorilor Iaşului în lungul albiei râului Bahlui, după modele consacrate prin mari capitale ale Europei străbătute de râuri, sau să tragem de pe o colină apropiată de zona centrală, unde nu prejudiciem locuinţele din apropiere”, a precizat Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica a declarat că vor fi organizate concerte de muzică populară în Piaţa Unirii şi în cartierele Alexandru cel Bun, Păcurari şi Nicolina.

PROGRAM SARBATORILE IASULUI 2016. Târgul de Artizanat nu va mai fi organizat pe strada Palat. Corturile comercianților vor fi mutate în Piața Unirii. Parcul Distracției se mută la ștrand, iar iesenii si turistii vor putea vizita si Târgul de Toamnă. In cadrul acestuia vor fi comercializate: confecţii din piele şi blană pe esplanada Costache Negri şi la Hala Centrală; produse de artizanat pe str. Lăpuşneanuşi în Piaţa Unirii;

Ca in fiecare an, in perioada 11 – 14 octombrie vor fi distribuite porţii de ceai pentru pelerinii ce aşteaptă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva si ale Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul. In Parcarea Facultăţii de Teologie vor fi amenajate corturi pentru adăpostirea pelerinilor.

Sarbatoarea Vinului va fi organizata ca si pana acum în spatele Halei Centrale, in perioada 11-16 octombrie 2016. Podgorii renumite vor prezenta ieşenilor o gamă variată de must, vin, rachiu şi alte băuturi alcoolice ce vor putea fi degustate alături de produse de alimentaţie publică specifice toamnei, preparate în mod tradiţional.

Seara Valorilor va avea loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” pe 14 octombrie 2016, de la ora 17:00. Vor fi premiaţi cei mai merituoşi ieşeni care, prin excelenţa activităţiilor, au influenţat, şi continuă să o facă, viaţa socială, culturală, artistică şi sportivă a cetăţii.

Primarul Mihai Chirica a anunțat si care sunt trupele invitate să cânte la Sărbătorile Iașului.

13 octombrie (concert la patinoarul de la Palas): Gheorghe Zamfir;
15 octombrie: Karma (concert în deschidere), Direcția 5, Nicoleta Nucă, Carla’s Dreams, Inna.
16 octombrie (pod Avram Iancu, între Podu Roș și Tudor Vladimirescu): foc de artificii si concert al trupei Holograf.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR POATE FI CONSULTAT PE SITE-UL SARBATORILEIASULUI.RO

Stiri pe aceeasi tema

Avertisment de la Ministerul Sanatatii pentru bucuresteni: Nu folositi apa din reteaua publica pentru baut, prepararea hranei sau igiena personala

Cristiana Petrariu Bota

Cei 40 de medici de la Primiri Urgente din cadrul Spitalului Oradea isi retrag demisiile dupa acordul dintre Guvern si sindicate

Ioana Badulescu

Eliberarea pasapoartelor se face la un nou sediu in Bucuresti, anunta MAI

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult