1.1 C
România
30 noiembrie 2023
Sarcofage ingropate in urma cu 2.500 de ani in Egipt, descoperite de arheologi
IT/Stiinta

Sarcofage ingropate in urma cu 2.500 de ani in Egipt, descoperite de arheologi

Descoperire importanta facuta de arheologi in Egipt. Un total de 27 de sarcofage ingropate in urma cu mai bine de 2.500 de ani au fost descoperite de arheologi intr-o necropola egipteana veche din Saqqara, la sud de capitala Cairo, informeaza BBC.

Sarcofagele au fost gasite intr-un loc sacru din Saqqara. Dintre cele 27 de sarcofage, treisprezece au fost descoperite la inceputul acestei luni, apoi au fost gasite alte paisprezece.

Descoperirea a fost declarata de experti drept una dintre cele mai mari de acest gen. Imaginile publicate arata sicrie din lemn bine conservate si pictate in diferite culori.

„Studiile initiale au indicat faptul ca aceste sicrie nu au fost deschise niciodata de cand au fost ingropate”, a declarat sambata ministrul Egiptului pentru Antichitati, Khaled al-Anani.

Initial, el a intarziat anuntarea descoperirii pentru a merge personal si a vizita situl arheologic. In cadrul vizitei sale, ministrul a multumit personalului pentru efortul de a rezista sa lucreze in conditii dificile, la 11 m adancime.

Lucrarile de excavare continua, in timp ce expertii incearca sa stabileasca mai multe detalii cu privire la originea sicrielor.

Saqqara este un cimitir vechi de peste de 3.000 de ani si a fost desemnat Patrimoniu Mondial al Unesco.

Related posts

Samsung va lansa in curand inca doua smartphone-uri performante, Galaxy A6 si Galaxy A6+

Delia Ion

Gaura uriasa descoperita de astronomi cu ajutorul telescopului Spitzer Space NASA

Lucy Ionesco

Ordinul privind scutirea de la plata impozitului pe salariu pentru IT-işti, publicat în Monitorul Oficial

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult