-5.9 C
România
23 ianuarie 2022
PNL ar putea convoca Parlamentul pentru legea prin care se revine la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin
Politica

Sase propuneri de ambasadori ai Romaniei in strainatate, la audieri in Parlament

Sase persoane propuse a fi numite ca ambasadori ai Romaniei in strainatate vor fi audiate, miercuri, in Parlament. Audierile sunt programate de la ora 12.00 in Comisiile reunite pentru politica externa si Comisiile pentru comunitatile de romani din afara tarii de la Senat si Camera Deputatilor.

Vor fi audiati Maria Ciobanu, propusa ca ambasador in Regatul Maroc si Republica Islamica Mauritania; Adela Monica Axinte – in Republica Macedonia de Nord si Mirela Carmen Grecu – in Republica Islamica Iran.

Audierile din Parlament ii vizeaza si pe Anton Pacuretu, propus ambasador pentru Bosnia si Hertegovina, Daniel Cristian Ciobanu – pentru Republica Uzbekistan, dar si pe Octavian Serban, propus in Republica Albania.

Propuneri de ambasadori deja audiate

Pe data de 7 octombrie, opt persoane propuse a fi numite ca ambasadori ai Romaniei in strainatate au fost audiate in Comisiile reunite pentru politica externa si Comisiile pentru comunitatile de romani din afara tarii, de la Senat si Camera Deputatilor.

Este vorba despre Stefan-Alexandru Tinca, propus ca ambasador in Republica Turcia; Radu-Catalin Mardare – in Republica Libaneza; Silvia Davidoiu – in Republica Serbia; Gabriel-Catalin Sopanda – propus in Ungaria si Dan Petre – in Republica Argentina si Republica Paraguay.

Audierile din Parlament ii vizeaza si pe Radu-Gabriel Safta, propus ambasador in Australia, Noua Zeelanda, Republica Kiribati, Republica Fiji, Insulele Solomon, Republica Vanuatu, Statul independent Samoa, Tuvalu si Republica Nauru, dar si pe Marius-Gabriel Lazurca, propus in Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala si Republica Honduras.

Nicolae Nastase este propus pentru a fi ambasador in Senegal, Republica Guineea, Republica Mali, Republica Coasta De Fildes, Republica Capului Verde, Burkina Faso, Republica Gambia si Republica Guineea Bissau.

Pe 7 si 19 octombrie, comisiile reunite ale Parlamentului au audiat alti 16 candidati propusi ca ambasadori, toti primind aviz favorabil.

Stiri pe aceeasi tema

Florin Iordache, deputat PSD: Textul motiunii simple privind sanatatea, prezentat marti in Biroul Permanent

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu: Se cuvine ca Academia Romana sa devina locul central al dezbaterilor intelectuale

Cristiana Petrariu Bota

Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane a inceput la Bucuresti. Care sunt principalele teme

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult