Scandal in Camera Deputatilor pe Legile justitiei. USR sustine ca parlamentarii PSD au avut “un comportament absolut odios”

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 6, 2017 15:44

Scandal in Camera Deputatilor pe Legile justitiei. USR sustine ca parlamentarii PSD au avut “un comportament absolut odios”

Scandal in Camera Deputatilor, miercuri, pe Legile justitiei. Liderii de grup ai USR si PNL au venit pe rand la tribuna Camerei Deputatilor, cerand modificarea ordinii de zi, in incercarea de a opri adoptarea a doua proiecte controversate. Este vorba despre prevederile privind Statutul magistratilor si iertarea colegilor declarati incompatibili de catre instante.

Sedinta a fost condusa de vicepresedintele Gabriel Vlase (PSD), Liviu Dragnea fiind plecat la discutii cu primarii de sector pe tema bugetului pe 2018. Strategia Opozitiei i-a enervat pe membrii coalitiei de guvernare.

In jurul pranzului a inceput votul pe articole la Statutul magistratilor, urmand ca dupa amiaza sa se dea votul final. Digi24 transmite ca Opozitia a cerut sa fie citit fiecare amendament din cele peste 600 depuse, invocand articole din regulament, dar si retrimiterea legii la comisia speciala, insa cererile au fost respinse.

Parlamentarii Opozitiei au acuzat ca raportul comisiei speciale nu a fost redactat corect, au aparut amendamente care nu au fost nici dezbatute, nici votate, iar textele propuse de ei apar modificate in raport.

“Impreuna cu colegii mei din USR ne opunem prin orice mijloace institutionale legilor anti-justitie pe care PSD incearca sa le treaca astazi. Acest lucru deranjeaza. Ii deranjeaza groaznic pe deputatii din partea coalitiei PSD-ALDE, care astazi demonstreaza ca nu exista limite de bun simt.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a trecut rapid de la ironii la insulte si invective grotesti, ajungandu-se pana la a-l numi ‘maimuta’ pe unul dintre colegii mei.

Deputatul care transmitea protestatarilor ca i-ar impusca cu mitraliera din dotare, Catalin Radulescu, l-a amenintat pe colegul Catalin Drula: ‘Nu vrei dumneata sa te intalnesti cu mine in mod privat, sa-mi spui mie de Hummer, ca sa avem o discutie, daca vrei, amandoi! Te rog eu, daca vrei, discuta cu mine. Puteti sa veniti chiar amandoi! Mai luati-va toata gasca aia a voastra, ca si asa nu faceti niciunul fata'”, a scris pe Facebook deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel.

Deputatul USR sustine ca parlamentarii PSD au avut “un comportament absolut odios”. Mai mult, parlamentarul SUR afirma ca “dictatura majoritatii” PSD-ALDE a fortat adoptarea primei legi din pachetul legilor Justitiei “cu incalcarea legii”.

La randul sau, deputatul PNL Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei, a sustinut ca modificarea legii ANI incalca decizii ale Curtii Constitutionale, dar observatia sa nu a schimbat situatia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.