UAIC
Examene

Scandal la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, intre sefii de la Facultatea de Matematica si Liga Studentilor

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, cea mai veche unitate de invatamant superior din Romania, este zguduita de un scandal de proportii. Sefii de la Facultatea de Matematica au fost inregistrati cand ii ameninta pe tinerii din cadrul Ligii Studentilor (LS UAIC), inclusiv pe liderul acesteia – Silvian Emanuel Man, cu SRI-ul sau Politia, scrie ziarul local Buna Ziua Iasi.

Studentii din Liga Studentilor au publicat pe canalul Youtube înregistrarea cu discutiile avute cu decanul Facultatii de Matematica, Catalin George Lefter, si prodecanul Marin Durea. In cadrul acestora, derulate la facultate, agasat si iritat pentru ca era înregistrat de liderul Silvian-Emanuel Man, decanul i-a cerut sa plece, amenintându-l ca va apela la Politie si SRI.

„Este o zi de duminica (ieri, 15 mai – n.r.) pentru mine si sunt la plimbare, asa ca va rog sa ma lasati in pace… Lasati-ma cu ziarele… Scrieti cum considerati dumneavoastra acest subiect si interpretati-l in ce fel vreti…”, a transmis telefonic, vizibil iritat, decanul de la Facultatea de Matematica.

Situatia a avut loc in luna ianuarie a acestui an, moment la care se derulau alegeri generale (inclusiv pentru studenti – n.r.) pentru viitoarea conducere a UAIC. Pe acest plan, atunci, Silvian Emanuel Man a fost pus în discutie în Comisia de Etica a Universitatii, pe motiv ca ar fi strans semnaturi pe diferite memorii. El sustine ca, inclusiv rectoratul Universitatii Cuza le-a solicitat facultatilor sa verifice cine sunt studentii care au semnat memoriile initiate de Liga, referitoare la reducerea tarifelor de cazare în camine. Liga Studentilor a avut mai multe procese impotriva UAIC. Doua dintre acestea au fost castigate de organismul condus de Man.

„Este total absurd ca la 26 de ani de la caderea Regimului comunist sa existe astfel de cadre didactice care, mai grav, au si functii de conducere. Astfel de formatori de opinie nu fac altceva decât sa distorsioneze perceptia studentilor asupra valorilor democratice si a statului de drept, transmitând tinerilor ideea monstruoasa cum ca activismul civic si lupta pentru drepturile studentilor ar fi identica cu fascismul si crimele din al Doilea Razboi Mondial. În cazul domnului decan Lefter, se observa o reminescenta clara a Regimului comunist, acesta facând apel la SRI pentru a-si rezolva problemele cu studentii, considerându-se un colaborator sau ofiter sub acoperire al serviciilor secrete. Le solicitam domnilor profesori Catalin-George Lefter si Marius Durea sa îsi ceara scuze în public fata de familiile si victimele evenimentelor din decembrie ’89 si sa înceteze toate amenintarile si presiunile la adresa studentilor si a organizatiei noastre!”, a precizat Silvian Emanuel Man.

Mai multe detalii si transcriptul dialogului dintre decan si Silvian Emanuel Man puteti citi pe bzi.ro

Stiri pe aceeasi tema

EVALUARE NATIONALA 2018. Ministerul Educatiei aduce modificari la sistemul de corectare a lucrarilor

Ioana Badulescu

REZULTATE BACALAUREAT 2015 NOTE EDU.RO. PESTE 66% DINTRE ELEVI AU LUAT BAC-UL

Cristiana Petrariu Bota

Cum poti echivala examenul Cambridge cu o proba de la Bacalaureat

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult