Antena 3 LIVE
Social

Scandalul Antena 3 – ANAF vs semirazgandirea lui Iohannis. Ce se afla in spatele mesajului presedintelui

Scandalul Antena 3 – ANAF a fost dezbaterea săptămânii, subliniaza cei de la Adevarul. Mulţi s-au arătat indignaţi faţă de contestarea unei sentinţe judecătoreşti, alţii s-au solidarizat cu angajaţii Intact, iar asta după ce Antena 3 a aruncat în spaţiul public o serie de informaţii care s-au dovedit a fi false sau scoase din context. Cei de la Adevărul vorbesc şi despre semirăzgândirea lui presedintelui Klaus Iohannis.

În după-amiaza zilei de luni, 15 februarie 2016, postul de televiziune Antena 3 a întrerupt brusc emisia, iar pe ecranele televizoarelor a apărut, pentru câteva secunde, mira. La reluarea emisiei a fost prezentată informaţia că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a notificat posturile trustului Intact că trebuie să evacueze sediile în timp de 5 zile, punând astfel în executare sentinţa din dosarul în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

Într-un colţ al ecranului a apărut un cronometru care arăta timpul rămas până la ceea ce părea a fi „dispariţia televiziunilor trustului Intact“.

În realitate, prezenţa cronometrului a fost o măsură alarmistă, pentru a scandaliza telespectatorii. Termenul de 5 zile era pentru evacuarea voluntară. Cei de la Antena 3 ştiau însă, de la bun început, că vor merge pe varianta evacuării cu executor, pentru care se aşteaptă o decizie judecătorească.

Citeste si: Klaus Iohannis se disculpa in cazul Antena – ANAF: Nu sunt apropiat de aceasta televiziune. Am inteles mesajul primit pe Facebook

În acest caz, decizia poate să vină peste câteva săptămâni. În momentul de faţă, deşi termenul de 5 zile a expirat, televiziunile Intact emit din acelaşi sediu. Cronometrul a dispărut de pe ecranul Antena 3 vineri seară, după încheierea mitingului din Piaţa Constituţiei.

Despre semirazgandirea lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a revenit, sâmbătă dimineaţă, cu un mesaj în care a precizat că nu ia apărarea nimănui în faţa legii, cu atât mai mult celor din trustul Intact. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care declaraţia dată miercuri de acesta în cazul evacuării sediului Antenelor fusese taxată dur de fanii virtuali.

Publicaţia Adevarul a contactat mai mulţi politologi şi specialişti în comunicare pentru a decripta mesajul preşedintelui, un mesaj care pare, în esenţă, de liniştire a fanilor nemulţumiţi de prima declaraţie, făcută chiar înainte de un eveniment unde a vorbit de reînnoirea clasei politice, statul de drept şi transparenţa instituţiilor.

Citeste si: Ziua in care Iohannis s-a reorientat spre Antena 3 si a aruncat la cos cam tot publicul reformist pe care il mai avea

Stolojan: Antena 3 sa-si faca dreptate in justitie, nu in emisiuni interminabile menite sa atraga simpatie

Politologul Lucian Dîrdală susţine că a doua intervenţie a lui Iohannis pe subiectul Antena 3 demonstrează că liderul de la Palatul Cotroceni nu a înţeles de ce prima sa declaraţie a fost una greşită. Mai mult, politologul e de părere că şeful statului ar trebui să vorbească mai puţin şi să posteze mai rar până nu înţelege pe deplin care sunt efectele declaraţiilor sale publice.

Politologul Daniel Şandru spune că Iohannis a făcut bine că a reacţionat după ce a fost aspru criticat în mediul online, pentru detensionarea situaţiei. Şandru a subliniat că majoritatea susţinătorilor lui Iohannis nu vin dinspre zona telespectatorilor care se uită la Antene. De asemenea, politologul a precizat că reacţia preşedintelui a fost un gest corect faţă de cei care l-au susţinut, fiind un pas înainte pentru remedierea situaţiei în care singur s-a băgat Iohannis.

Citeste articolul integral „Saptamana toxica a Antenei 3” pe site-ul Adevarul.

Articolul „Semirazgandirea lui Iohannis: prea putin, prea vag. Ce spun specialistii de reactia presedintelui” poate fi citit aici.

Related posts

PENSII PASTE 2017. Pensiile vor fi platite mai devreme in aprilie

Ioana Badulescu

Protest al minerilor la Targu Jiu, angajatii cer sa nu fie concediati si sa nu le fie taiate salariile

Lucy Ionesco

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Pe 20 noiembrie are loc extragerea bonurilor fiscale castigatoare emise intre 1 si 31 octombrie

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult