Economie

SCANDALUL VOLKSWAGEN: Pagube de miliarde de euro in scandalul noxelor. Credibilitatea Europei, stirbita

Scandalul Volkswagen, care a adus pagube de miliarde de euro in scandalul noxelor, umbrește credibilitatea Europei, sustine publicatia Le Monde. Scandalul Volkswagen a izbucnit în Statele UniteSUA, dar unda de șoc va lovi și Europa. În timp ce presa germană se întreabă câte capete vor cădea în compania constructoare de automobile, în Franța se ridică temeri legate de efectele asupra credibilității întregii Europe, noteaza RFI, citand Le Monde.

”Scandalul este enorm. Pentru un grup care a ales ca slogan ”E timpul pentru tehnica germană”, e o catastrofă”, notează Le Monde.

”Căci nu e vorba doar despre faptul că VW ar fi mințit, că ar fi trișat falsificând rezultate într-un moment în care lupta pentru protecția mediului este o prioritate mondială. Dar cum de VW a putut trece cu vederea asemenea practici atunci când Europa își propune să se conformeze în avans regulilor privind emisiile?

Volkswagen, in cel mai mare scandal din istorie! Soft-ul care a ajutat sa treaca testele de poluare a prabusit cu 20% actiunile companiei

Afacerea depășește VW. Ea umbrește imaginea europenilor, care dau lecții și se pun în fruntea luptei pentru protecția mediului și împotriva încălzirii climatice.

Umbrește credibilitatea europenilor, care în pline negocieri pentru tratatul commercial transatlantic, nu încetează să se laude cu superioritatea standardelor lor industriale.

Afacerea depășește cazul singular al constructorului german de automobile. Este ceea ce o face, cu atât mai mult. de nescuzat”, se spune în editorialul ziarului Le Monde.

În Germania, presa nu arată deloc că se mulțumește cu scuzele președintelui VW, Martin Winterkorn și cere ca mai multe capete să se rostogolească pe scări.

Cotidianul popular Bild se întreabă ”ce știa cu adevărat Președintele director general al Volkswagen, Martin Winterkorn, despre acest scandal”. Iar Handesblatt titrează ”Un Waterloo pentru Winterkorn” și spune că acesta are acum două opțiuni: să facă imediat curățenie sau să demisioneze. Deutsche Welle o spune direct: Winterkorn trebuie să plece.”Puțin contează nivelul său de implicare”.

Stiri pe aceeasi tema

BUGETUL pe 2016, discutat intre oficialii FMI si cei ai Ministerului Finantelor

Cristiana Petrariu Bota

Legea insolventei persoanelor fizice va permite rambursarea datoriilor de pana la 5 ani. Camera Deputatilor a dat vot pozitiv

Cristiana Petrariu Bota

Se plafoneaza preturile la energie, gaze, apa si carburanti, conform Ordonantei militare 4

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult