14.1 C
România
28 noiembrie 2021
Schimbari in sistemul Ro-Alert! Au fost introduse mai multe fenomene meteo care pot impune avertizare Cod Rosu
Breaking News Social

Schimbari in sistemul Ro-Alert! Au fost introduse mai multe fenomene meteo care pot impune avertizare Cod Rosu

Schimbari in sistemul Ro-Alert! Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca la discutia de joi cu reprezentantii ANM s-a stabilit introducerea in sistemul Ro-Alert mai multe fenomene meteorologice precum vijeliile sau situatiile care se pot transforma in cod rosu, mentionand ca va exista si o linie de comunicare intre meteorologi si IGSU.

„Am analizat situatia care a fost si cum putem imbunatati utilizarea Ro-Alert. (…) Am stabilit cu colegii de la ANM un numar de situatii cum sunt vijeliile care se pot transforma in cod rosu (cod portocaliu care se pot transforma in cod rosu)- caderi de grindina mari si alte situatii in care ne informeaza si noi transmitem prin Ro-Alert. Se va face prin procedura care va fi realizata pana in data de 6”, a spus Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, la sedinta de joi, s-a stabilit si infiintarea„unui hotline dedicat” intre centrul de prognoza meteo si IGSU.

„STS ne-a confirmat ca poate fi instalat cel tarziu maine si acest lucru inseamna ca putem stabili comunicarea rapid. S-a discutat preluarea pe 112 in zonele aflate in cod sa luam aici si sa declansam sistemul Ro-Alert in zona respectiva. Populatia trebuie sa inteleaga ca nu e de joaca, daca anunta sa stie ca va fi facuta o alertare in zona respectiva. Aceasta legislatie trebuie modificata si aici vorbim si despre Ro-Alert si DSU, numai ca masurile pe care l luam nu vor astepta modificarea legislatiei. Luam unele masuri pe baza unor protocoale si legislatia va fi modificata in urmatoarele luni”, a mai spus Raed Arafat.

Discutia de la sediul MAI a avut loc intre Raed Arafat, reprezentanti ANM, IGSU si DSU si a vizat sistemul Ro-Alert, dupa criticile potrivit carora tornada de la Calarasi nu a fost anuntata prin aplicatie.

Potrivit IGSU, sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizarii si alarmarii populatiei in situatii de urgenta, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotectiei in caz de urgenta majora.

Implementarea sistemului a costat peste 30 de milioane de lei.

Stiri pe aceeasi tema

Iranul recunoaste ca a doborat avionul ucrainean, insa spune ca a fost consecinta unei erori umane si a aventurismului SUA

Cristiana Petrariu Bota

Romania respecta toate criteriile privind integrarea in Schengen, sustine europarlamentarul Victor Negrescu in Parlamentul European

Cristiana Petrariu Bota

EXAMEN AUTO 2017. Modificari la examenul pentru permis auto, proba practica va fi inregistrata

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult