Schimbari in sistemul Ro-Alert! Au fost introduse mai multe fenomene meteo care pot impune avertizare Cod Rosu
Breaking News Social

Schimbari in sistemul Ro-Alert! Au fost introduse mai multe fenomene meteo care pot impune avertizare Cod Rosu

Schimbari in sistemul Ro-Alert! Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca la discutia de joi cu reprezentantii ANM s-a stabilit introducerea in sistemul Ro-Alert mai multe fenomene meteorologice precum vijeliile sau situatiile care se pot transforma in cod rosu, mentionand ca va exista si o linie de comunicare intre meteorologi si IGSU.

„Am analizat situatia care a fost si cum putem imbunatati utilizarea Ro-Alert. (…) Am stabilit cu colegii de la ANM un numar de situatii cum sunt vijeliile care se pot transforma in cod rosu (cod portocaliu care se pot transforma in cod rosu)- caderi de grindina mari si alte situatii in care ne informeaza si noi transmitem prin Ro-Alert. Se va face prin procedura care va fi realizata pana in data de 6”, a spus Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, la sedinta de joi, s-a stabilit si infiintarea„unui hotline dedicat” intre centrul de prognoza meteo si IGSU.

„STS ne-a confirmat ca poate fi instalat cel tarziu maine si acest lucru inseamna ca putem stabili comunicarea rapid. S-a discutat preluarea pe 112 in zonele aflate in cod sa luam aici si sa declansam sistemul Ro-Alert in zona respectiva. Populatia trebuie sa inteleaga ca nu e de joaca, daca anunta sa stie ca va fi facuta o alertare in zona respectiva. Aceasta legislatie trebuie modificata si aici vorbim si despre Ro-Alert si DSU, numai ca masurile pe care l luam nu vor astepta modificarea legislatiei. Luam unele masuri pe baza unor protocoale si legislatia va fi modificata in urmatoarele luni”, a mai spus Raed Arafat.

Discutia de la sediul MAI a avut loc intre Raed Arafat, reprezentanti ANM, IGSU si DSU si a vizat sistemul Ro-Alert, dupa criticile potrivit carora tornada de la Calarasi nu a fost anuntata prin aplicatie.

Potrivit IGSU, sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizarii si alarmarii populatiei in situatii de urgenta, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotectiei in caz de urgenta majora.

Implementarea sistemului a costat peste 30 de milioane de lei.

Stiri pe aceeasi tema

Un avion care zbura pe ruta Londra-Bangalore a aterizat de URGENTA pe Aeroportul Otopeni

Daniel Sumanu

INSCOP: Romanii nu au o problema cu refugiatii, dar sa stea in ograda altora

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis, la Consiliul National al PNL: Fiti uniti, eu lupt pentru o Romanie democratica! Ieri am avut o discutie cu premierul care m-a facut sa cred ca avem un guvern irational, ireal

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult