Scoala Americana din Bucuresti face inscrieri pentru programul de burse in anul scolar 2015-2016
Examene

Scoala Americana din Bucuresti face inscrieri la programul de burse in anul scolar 2015-2016

Scoala Americana din Bucuresti anunta un nou program de burse. Potrivit comunicatului transmis la redactie, Şcoala Americană Internaţională din București anunță începerea perioadei de înscrieri pentru programul de burse integrale de 4 sau 5 ani, oferite în fiecare an elevilor care doresc să îşi dezvolte aptitudinile urmând cursurile Bacalaureatului Internaţional. Anul acesta, Școala Americană Internațională din București oferă trei burse integrale începând cu anul școlar 2015-2016.

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti anunță noul program de burse pentru anul școlar 2015-2016
Pentru acest program de burse, pot candida elevi care în prezent sunt în clasele a VII-a și a VIII-a, în orice instituții de învățământ, elevi care demonstrează abilităţi academice remarcabile, o situație financiară ce nu le permite achitarea taxelor de școlarizare, precum şi participarea în activităţi extracuriculare care să facă dovada unei mai mari implicări și a unui comportament etic. Elevii trebuie să aibă domiciliul în București.

Bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti acoperă integral taxele de şcolarizare pe parcursul celor 4 sau 5 ani de studiu, precum şi costurile activităţilor extra-şcolare benefice şi necesare pentru o experienţă educaţională completă. Programul de burse oferă acces elevilor la un program de studii internațional și accesul la universități de top din întreaga lume.

HotWeek.ro iti recomanda si: Studii gratuite in strainatate: Licenta si master in Danemarca si Suedia pentru elevii si studentii romani

Câştigătorii burselor se vor pregăti în scopul obţinerii Diplomei de Bacalaureat Internaţional, în urma programului desfăşurat pe parcursul claselor a XI-a şi a XII-a. Bacalaureatul Internaţional reprezintă unul dintre cele mai riguroase cursuri pre-universitare din lume și se bazează pe un model universal, ce cuprinde multiple elemente de bună practică din sisteme educaţionale specifice mai multor ţări. De-a lungul anilor, majoritatea bursierilor absolvenţi ai Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti, care au obţinut diploma de Bacalaureat Internaţional, au fost acceptaţi cu bursă totală sau parţială de către cele mai apreciate universităţi din Europa, America de Nord sau Canada.

Prelungirea anuală a bursei fiecărui beneficiar presupune o verificare a situației financiare a elevului, a rezultatelor sale academice, a comportamentului, care trebuie să fie în concordanță cu cerințele impuse de o școală privată de top.

Elevii interesaţi sunt invitaţi, împreună cu părinţii, în data de 19 februarie 2015, ora 18:00, la o Sesiune de Informare, pentru a afla mai multe detalii privind programul de burse. Prezența la această sesiune de informare se va face pe bază de înscriere în prealabil la numărul de telefon 021204-4209 sau prin e-mail la adresa cmarcu@aisb.ro. Nu se va permite accesul în campus fără înregistrare în prealabil și fără prezentarea actelor de identitate. Prezența la această sesiune de informare nu este obligatorie pentru depunerea unui dosar de candidatură.

INFORMAȚII DESPRE ÎNSCRIEREA ÎN COMPETIȚIA PENTRU BURSE

Pentru înscrierea în concurs sunt solicitate următoarele documente:

– Formularul de înscriere completat şi semnat (acesta se poate solicita la: Cristina Marcu, telefon: 021 204-4209, e-mail: cmarcu@aisb.ro)

– Un eseu scris în limba engleză conform criteriilor incluse în formularul de înscriere

– Un eseu / portofoliu cu tema: „Who I am as a learner”

– Originalul foii matricole care să prezinte evoluţia şcolară în ultimii doi ani, cât şi primul semestru al anului şcolar în curs

– Completarea unor formulare tip de recomandare: acestea trebuie solicitate la adresa de email de mai sus (este necesară trimiterea acestora în plicuri sigilate și semnate de profesori)

– Copii după fişele fiscale din ultimii doi ani ale părinţilor

– Adeverinţele de salariu ale părinţilor

– O descriere a cheltuielilor lunare ale familiei elevului

Depunerea documentelor necesare pentru înscrierea în concurs se va face în data de 14 martie 2015, la sediul Şcolii Americane. În aceeași zi, la ora 08:30, cei ce doresc să se înscrie în competiția pentru burse vor susține o serie de teste, printre care unul de limbă engleză si unul de matematică, ce vor dura în total trei ore. Pentru testări (obligatorii pentru depunerea candidaturii), este necesară înscrierea prealabilă prin persoana de contact de mai sus. Nu este permis accesul pentru testări elevilor care nu au fost înscriși în prealabil.

Finaliștii vor fi invitați să susțină un interviu cu membri ai Comitetului pentru Acordarea Burselor din cadrul Școlii Americane Internaționale din București în jurul datei de 2 mai 2015.

Câștigătorii burselor vor fi anunțați până în data de 15 mai 2015, când vor fi chemați la Biroul de Admiteri pentru a completa formularele necesare.

Stiri pe aceeasi tema

Noul plan-cadru pentru gimnaziu aprobat de Ministerul Educatiei, un compromis lipsit de viziune

Cristiana Petrariu Bota

Admitere de toamna la Universitatea de Vest din Timisoara. Cate locuri scoate la concurs UVT

Cristiana Petrariu Bota

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: ADMITERE CECCAR. Examenul de admitere, pe 5 si 12 octombrie 2014

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult