Breaking NewsExameneSocial

Scoala ar putea incepe de la 1 octombrie cu prezenta fizica in unitatile de invatamant. Decizia este discutata in Guvern

Scoala cu prezenta fizica in unitatile de invatamant ar putea incepe de la 1 octombrie 2020. Deocamdata nu s-a luat o decizie in acest sens, dar discutii sunt in Guvern. Daca s-ar implementa prezenta fizica in scoli de la 1 octombrie, atunci noul an scolar 2020-2021 ar incepe tot la 14 septembrie, insa cu doua saptamani de invatamant online.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat, vineri, ca nu a avut loc „o discutie oficiala” cu privire la scenariul ca elevii sa se intoarca fizic la scoala de la 1 octombrie.

„Discutia pe o eventuala amanare a prezentei fizice (a copiilor si profesorilor la scoala – n.r.), o discutie oficiala nu a avut loc. Asta trebuie sa se inteleaga, o discutie oficiala nu a avut loc. Exista anumite puncte de vedere si clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred ca trebuie comunicat din ce in ce mai mult cu parintii. Stiu ca a fost o conferinta de presa a ambelor ministere, Sanatate si Educatie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, ras-explicate, pana toata lumea intelege care va fi mersul lucrurilor”, a spus Arafat la Antena 3, intrebat daca se iau in calcul scenarii potrivit carora scoala sa inceapa la 1 octombrie.

De asemenea, secretarul de stat a mai spus ca nu a avut loc nicio discutie nici despre o eventuala amanare a scolii pana dupa alegerile locale.

„Nu exista discutii deloc, eu nu am avut nicio discutie, nu am participat la nicio discutie, pentru ca, de regula, cand sunt discutii, suntem mai multi chemati la discutiile astea si unele discutii se poarta in cadrul Grupului tehnico-stiintific, care e in cadrul CNSU, pe care il coordonez personal. Acolo sunt multi experti, epidemiologi, infectionisti, INSP, Ministerul Sanatatii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discutie oficiala pe aceasta linie, urmeaza sa vedem daca va fi vreo discutie sau daca vor fi analizate aceste propuneri”, a mentionat Raed Arafat. 

Ce a declarat premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri ca autoritatile au avut discutii privind inceperea anului scolar cu prezenta fizica in clase de la 1 octombrie, iar pana atunci cursurile sa fie online, dar nu s-a luat inca o decizie in acest sens.

„Sigur ca au fost discutii pe tema asta, exista puncte de vedere exprimate de specialisti, in special de medici, epidemiologi, infectionisti, care spun ca atat profesorii, cat si copiii, intr-un procent foarte mare, revin din concedii, ca pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectati au spus ca au fost in concediu sau intr-un weekend, intr-o deplasare de concediu si s-a discutat acest lucru, inca nu s-a luat o decizie in acest sens. In mod evident se va anunta in timp util daca se va lua o decizie, deocamdata sunt niste opinii care au fost exprimate”, a spus Ludovic Orban, intrebat daca autoritatile analizeaza posibilitatea ca scolile sa inceapa cursurile cu prezenta fizica la clase de la 1 octombrie, iar in perioada 14 septembrie – 1 octombrie cursurile sa se desfasoare online.

Intrebat daca autoritatile sunt incurcate de alegerile locale in redeschiderea scolilor, premierul a raspuns: „Si aici a fost o discutie legata de acest subiect, tot ca un argument ca sa inceapa scoala online, in sensul asta a fost folosit, dar aici putem avea o solutie, sa dam o zi libera inainte de alegeri si o zi libera dupa alegeri, astfel incat sa se poata pregati … in scolile in care se organizeaza sectii de votare”.

 

Articole asemănătoare

Legea defaimarii initiata de Dragnea vs controlul ideologic asupra educatiei scolare

Lucy Ionesco

Universitatile din Romania sustin nominalizarea lui Valentin Popa la Ministerul Educatiei

Ioana Badulescu

A nins in zona de munte a Romaniei, la Cabana Postavaru zapada depaseste 20 cm. Meteorologii anunta ninsori la munte si in urmatoarele zile

Ioana Badulescu