5.1 C
România
15 octombrie 2021
SCOLI, GRADINITE SI LICEE INCHISE, LUNI, IN BUCURESTI SI 16 JUDETE. Vezi daca scolile vor fi inchise si marti, 19 ianuarie
Social

SCOLI, GRADINITE SI LICEE INCHISE IN 10 JUDETE. SCOLILE RAMAN INCHISE SI MIERCURI, 20 IANUARIE?

SCOLI, GRADINITE SI LICEE INCHISE, LUNI, IN BUCURESTI SI IN 16 JUDETE. Ninsorile si viscolul din ultimele 24 de ore au inchis scolile, gradinitele si liceele din Bucuresti si din 16 judete, total sau partial, printre care Ilfov, Buzau, Tulcea, Vrancea si Constanta. Ministerul Educatiei a discutat, luni, cu inspectoratele scolare din judetele afectate de ninsori si a stabilit ca scolile se vor redeschide integral marti, 19 ianuarie, in Bucuresti, Ilfov, Galati, Giurgiu si Harghita, iar in celelalte judete se vor redeschide partial. Vom reveni cu detalii pe masura ce vor fi anuntatede MEN.

UPDATE marti ora 11.00: Miercuri, 20 ianuarie, cursurile vor fi reluate integral în judeţele Constanţa, Călăraşi, Brăila şi Ialomiţa.

Miercuri, 20 ianuarie, cursurile vor fi reluate integral în judeţele Constanţa, Călăraşi, Brăila şi IalomiţaPotrivit informaţiilor transmise de inspectoratele scolare judetene, miercuri, 20 ianuarie, cursurile vor fi reluate integral în judeţele Constanţa, Călăraşi, Brăila şi Ialomiţa. Reamintim că începând de astăzi, toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Harghita şi Ilfov funcţionează normal.

Conform prevederilor legale, măsurile privind parcurgerea integrală a programei şcolare se stabilesc prin decizie a Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

UPDATE luni ora 20.00: Marti, 19 ianuarie, nu se fac ore in scolile din judetul Tulcea, iar in alte 9 judete scolile sunt inchise partial. MEN urmeaza sa ia o decizie in cursul zilei de marti pentru ziua de miercuri, asadar cel mai probabil in cursul dupa-amiezii vom sti daca in cele 10 judete se vor face ore miercuri, 20 ianuarie 2016.

Potrivit MEN, marţi, 19 ianuarie 2016, se reiau cursurile în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Harghita şi Ilfov. În judeţul Tulcea nu se susţin cursuri, iar în alte 9 judeţe orele sunt suspendate parţial. Potrivit informaţiilor transmise de inspectoratele scolare judetene, marţi, 19 ianuarie, cursurile se vor relua integral în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Harghita şi Ilfov.

În urma deciziei luate la nivel local, în judeţul Tulcea şcolile şi grădiniţele îşi vor suspenda activitatea în totalitate şi în cursul zilei de mâine.

În alte 9 judeţe se impune încă întreruperea parţială a activităţii şcolare. Situaţia cursurilor suspendate în aceste judeţe se prezintă astfel:
Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei)
Buzău (o unitate de învățământ)
Călăraşi (6 unităţi de învăţământ)
Ialomiţa (19 unităţi de învăţământ)
Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural)
Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural şi din orașul Murgeni)
Constanţa (32 de unităţi de învăţământ)
Vrancea (6 unităţi de învăţământ)
Dâmboviţa (9 unităţi de învăţământ).

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv a anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

UPDATE ORA 16.00: Ministerul Educatiei informeaza ca marţi, 19 ianuarie 2016, scolile vor fi deschise integral şi în judeţele Giurgiu şi Harghita. Raman scoli inchise in judetele Dambovita, Vaslui, Vrancea, Braila, Galati si Tulcea.

Urmare a eforturilor depuse de autorităţile locale în vederea deblocării zonelor afectate de ninsori, marţi, 19 ianuarie, cursurile vor fi reluate integral şi în judeţele Giurgiu şi Harghita. Reamintim că, în cursul acestei dimineţi, şi colegiile prefecturale din Bucureşti şi Ilfov au stabilit că sunt întrunite condiţiile necesare pentru reluarea cursurilor, începând de mâine, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza lor teritorială.

În judeţul Ialomiţa vor fi redeschise în totalitate şcolile din mediul urban, iar în judeţul Dâmboviţa vor funcţiona toate unităţile de învăţământ, mai puţin cele din localităţile Pucioasa, Vulcana-Pandele, Doiceşti şi Brăneşti. În judeţul Olt, 6 unităţi de învăţământ rămân închise, în timp ce în judeţul Vaslui cursurile vor fi reluate în toate unităţile de învăţământ din mediul urban şi, parţial, în cele din mediul rural. În judeţul Vrancea 6 şcoli vor rămâne închise, iar în judeţele Brăila şi Galaţi, potrivit hotărârilor colegiilor prefecturale, cursurile din unităţile de învăţământ din mediul rural sunt în continuare anulate.

În judeţul Tulcea procesul instructiv-educativ va fi suspendat şi mâine.

Ministerul Educatiei precizeaza că acest comunicat are la bază raportările inspectoratelor şcolare judeţene de la ora 15:00, existând posibilitatea ca datele să se schimbe în funcţie de intervenţiile punctuale ale autorităţilor şi de evoluţia vremii.

UPDATE ora 13.30: Ministerul Educatiei a anuntat in urma cu putin timp ca scolile se redeschid marti. Astfel, cursurile vor fi reluate integral atat in Bucuresti, cat si in Ilfov si Galati.

Oficialii MEN au stat de vorba cu reprezentantii tuturor inspectoratelor scolare din judetele afectate de zapada si viscol si au stabilit ca marti, 19 ianuarie 2016, se vor relua cursurile in Bucuresti, Ilfov si Galati. In Giurgiu, scolile se vor redeschide cu exceptia a trei localitati. In Ialomita vor fi redeschise scolile din mediul urban. In Olt si Vaslui cursurile vor fi reluate partial.

De precizat ca situatia se poate schimba daca inspectoratele scolare vor anunta o alta situatie.

DATE MEN ACTUALIZATE – Marţi, 19 ianuarie 2016, cursurile vor fi reluate integral în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Galaţi

În urma deciziilor luate de colegiile prefecturale judeţene, marţi, 19 ianuarie 2016, cursurile vor fi reluate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Galaţi.

Cursurile se vor relua şi în judeţul Giurgiu, cu excepţia unităţilor şcolare de pe raza localităţilor Gogoşari, Putineiu şi Schitu.

În judeţul Ialomiţa vor fi redeschise toate şcolile din mediul urban. În judeţul Dâmboviţa vor funcţiona toate unităţile de învăţământ, mai puţin cele din localităţile Pucioasa, Vulcana-Pandele, Doiceşti şi Brăneşti. În judeţul Olt, 8 unităţi de învăţământ rămân închise, iar în judeţul Vaslui cursurile vor fi reluate în toate unităţile de învăţământ din mediul urban şi, parţial, în cele din mediul rural.

Menţionăm că situaţia prezentată are la bază raportările inspectoratelor şcolare judeţene la ora 12.00, existând posibilitatea ca datele să se schimbe în funcţie de intervenţiile punctuale ale autorităţilor şi de evoluţia vremii.

SCOLI, GRADINITE SI LICEE INCHISE IN BUCURESTI SI IN 16 JUDETE. Ministerul Educatiei Nationale (MEN) precizeaza, intr-un comunicat transmis la redactie, ca luni, 18 ianuarie, cursurile sunt suspendate integral în scoli, gradinite silicee din 7 judete si din Bucuresti. În unităţi de învăţământ din alte 9 judeţe, cursurile sunt suspendate parţial.

Potrivit informaţiilor transmise de inspectoratelor scolare judetene, situaţia cursurilor suspendate în judeţele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, la ora 9:00, arată astfel:

În urma deciziilor luate de colegiile prefecturale judeţene în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie, scolile sunt inchise (si implicit cursurile suspendate) in municipiul Bucureşti şi in judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea.

HotWeek.ro iti recomanda si: DRUMURI INCHISE LUNI, 18 IANUARIE 2016. DATE INFOTRAFIC

IARNA PESTE ROMANIA. Drumuri si autostrazi inchise, trenuri anulate, localitati izolate. Nu se circula spre Moldova si spre Constanta – UPDATE

SCOLI, GRADINITE SI LICEE INCHISE, LUNI, IN BUCURESTI SI IN 16 JUDETE – Suspendarea parţială a cursurilor s-a impus în alte 9 judeţe, după cum urmează:

Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural)
Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei)
Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural)
Constanţa (toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia celor din municipiile Constanţa, Medgidia şi Mangalia)
Dâmboviţa (15 unităţi de învăţământ)
Olt (27 de unităţi de învăţământ)
Argeş (6 unităţi de învăţământ)
Alba şi Harghita (ambele cu o unitate de învăţământ).
În judeţul Teleorman, colegiul prefectural a stabilit că activitatea şcolară se poate desfăşura normal.

Ministerul Educatiei va reveni după ora 13:00 cu o situaţie actualizată pentru data de marţi, 19 ianuarie. Asadar, dupa-amiaza vom sti ce scoli raman inchise si marti.

Stiri pe aceeasi tema

Romania trece in al doilea scenariu de raspuns la coronavirus, tara noastra are 29 de cazuri de infectare confirmate

Cristiana Petrariu Bota

Dosarul Lucinschi-Pricop: Remus Tudoran Jurj, procuror DIICOT, urmarit penal pentru complicitate la santaj

Cristiana Petrariu Bota

INS: Numarul pensionarilor din Romania a scazut in trimestrul trei fata de trimestrul doi al acestui an

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult