Ministerul Muncii: Cresterea alocatiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, nu sunt fonduri
Breaking News

Scrisoare deschisa catre premierul Tudose in numele a peste 2.000 de companii: Cine va raspunde pentru plasarea Romaniei intr-o alta liga pentru investitori?

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), forul cel mai cuprinzator al investitorilor straini, si-a concluzionat criticile cu privire la punctele nevralgice din OUG privind Codul Fiscal intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Mihai Tudose. De precizat ca CDR reuneste peste 2.000 de companii.

„Şi în mediul privat (ca şi în zona bugetară) se fac greşeli, există probleme, sunt persoane şi companii care fac evaziune fiscală şi nu respectă legile”, se arată în scrisoarea deschisă adresată, vineri, premierului Mihai Tudose de către Coaliţia pentru Dezvoltarea României – CDR.

„Anul 2018 va fi un an greu pentru România, pentru politicieni, cetăţeni şi companii, deopotrivă. Am luat notă de faptul că Guvernul a adoptat în regim de urgenţă actul normativ care schimbă Codul Fiscal, cu aplicare efectivă peste 7 săptămâni.

Înţelegem că mesajele noastre de îngrijorare generală, dar şi observaţiile propuse Ministerului de Finanţe nu au fost considerate suficient de relevante de către autorităţi pentru a fi puse în aplicare”, arată CDR, în scrisoarea deschisă către premier.

Iti recomandam: Cum a aparut „revolutia fiscala” a Guvernului Tudose. Premierul a profitat de ambianta globala si a asezat Romania intre evaziune si investitii

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat miercuri că „sunt 157.798 de angajatori care nu au plătit CAS pentru angajaţii lor, deşi angajaţilor le-au fost reţinuţi banii din salarii. Este vorba despre două milioane de angajaţi.

Ionuţ Mişa, le-a transmis, astfel, un mesaj celor care contestă în stradă ordonanţa.„Îi rog pe români ca, înainte de a ieşi în stradă, să citească atent această ordonanţă şi să gândească singuri dacă protestează pentru interesul propriu sau pentru interesul unor companii care până azi au evitat plata taxelor şi impozitelor”, a mai spus oficialul.

Ionuţ Mişa a mai transmis un mesaj şi către reprezentanţii companiilor multinaţionale, care în ultima perioadă s-au arătat deranjaţi de pachetul propus de Guvern. „Le spun companiilor multinaţionale, că România este o ţară cu un climat foarte bun pentru afaceri, cu o fiscalitate dintre cele mai reduse din Europa, iar celor care nu achită şi încearcă să evite plata taxelor le transmit că vor trebui să respecte România şi pe români plătindu-şi obligaţiile” a spus ministrul.

Astfel că reprezentanţii CDR transmit acum o replică faţă de aceste mesaje. „Sigur, Guvernul poate adopta Ordonanţe de Urgenţă (chiar dacă urgenţa nu se justifică) şi fără să ţină cont de argumentele mediului de afaceri.

Noi, mediul de afaceri, format din companii private cu capital românesc şi străin, vom aplica şi vom respecta legile României. Vă asigurăm că ne pasă de angajaţii noştri şi de România.

Vom vedea în viitor dacă îngrijorările noastre se vor materializa sau nu. Pentru binele tuturor, sperăm sincer să nu fie cazul. Dar se va întâmpla dacă nu ne-am înşelat?”, se întreabă reprezentanţii CDR.

„Mesajul public lansat de dumneavoastră în numele Guvernului României conform căruia mediul de afaceri este cel care generează lipsa de fonduri la buget pentru şcoli, infrastructură sau servicii medicale este unul profund fals şi dăunător societăţii româneşti. Negreşit şi în mediul privat (ca şi în zona bugetară) se fac greşeli, există probleme, sunt persoane şi companii care fac evaziune fiscală şi nu respectă legile. Dar în marea sa majoritate, mediul de afaceri este corect şi este cel care produce bunăstare în România”, menţionează autorii scrisorii deschise.

„Companiile cu capital străin (multe dintre ele multinaţionale), băncile şi sute de mii de antreprenori români îşi respectă angajaţii şi legile ţării. Ei sunt cei care asigură banii din care sunt plătiţi profesorii şi doctorii, magistraţii şi judecătorii, din care sunt construite şcolile şi spitalele. Banii care susţin administraţia publică. Banii din care se dezvoltă România.

Toate aceste companii şi toţi aceşti antreprenori trebuie Respectaţi”, se mai arată în documentul citat. Autorii scrisorii mai arată că, dacă Guvernul are dovezi clare că sunt companii cu capital autohton sau străin care nu respectă legea, „vă rugăm, în mod public, să le nominalizaţi şi să informaţi instituţiile abilitate”.

„Domnule Prim Ministru, în cele din urmă, cine va răspunde pentru oportunităţile pierdute şi pentru plasarea României într-o altă ligă pentru investitori, din cauza modificărilor masive aduse Codului Fiscal din 2018 şi anunţarea lor cu doar 7 săptămâni înainte să intre în vigoare? Din respect pentru dumneavoastră şi instituţia pe care o conduceţi, vă informăm că organizăm o conferinţă de presă miercuri, 15 noiembrie, pentru a detalia aceste mesaje”, se mai arată în scrisoare.

Documentul este semnat de Coaliţia pentru Dezvoltarea României „în numele a peste 2.000 de companii, care angajează peste 600.000 de oameni şi generează anual afaceri de peste 50 de miliarde de euro”.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Citeste si: ANAF confirma datele de la Finante: Zeci de mii de firme nu au platit contributiile sociale

Noua grila de salarizare va aduce putine cresteri de salarii. Va urma o batalie intre sectorul privat si sectorul de stat, sustine deputatul Ionel Palar

Stiri pe aceeasi tema

SUA isi alege presedintele in 2016. Indiferent cine va castiga alegerile, va avea un impact major in politica globala

Cristiana Petrariu Bota

DESCHIDERE NOUL AN UNIVERSITAR 2015-2016. Facultatile din Romania si-au deschis portile pentru studenti

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Finantelor anunta modificarea regulilor fiscale prin ordonanta de Guvern. Cea mai controversata schimbare este aplicarea unei suprataxe la activele bancare, in functie de nivelul dobanzii interbancare ROBOR

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult