8.3 C
România
28 octombrie 2020
Se apropie ziua de nastere a lui Nichita Stanescu. Apel catre presa din Romania!
Comunicate

Se apropie ziua de nastere a lui Nichita Stanescu. Apel catre presa din Romania!

Fundatia Ideea Contemporana a lansat un apel catre presa din Romania pentru celebrarea zilei de nastere a marelui poet Nichita Stanescu (31 martie 1933). Va prezentam mai jos comunicatul de presa transmis de Fundatia Ideea Contemporana.

Comunicat de Presă – Apel adresat Presei Românești!

Se apropie ziua de naștere a lui Nichita Stănescu, recunoscut de critica literară internațională drept unul dintre cei mai mari poeți ai liricii universale din toate timpurile. Vă rog, vă implor, vă conjur, celebrați în presă această zi norocoasă pentru destinul poeziei românești și universale.

O zi pe an dedicată memoriei și spiritului marelui poet român, înseamnă să luminăm drumul României spre istoria contemporană și să îmbogățim zestrea culturală a lumii cu încă un spirit românesc, emblematic și irepetabil.

Cinstirea înaintașilor definește codul moral al unei națiuni, iar națiunea română este prin însăși cultura și istoria ei un punct cardinal al acestui cod sacru, venerat și respectat de marile culturi și popoare.

Laurian Stănchescu,

Membru titular, Uniunea Scriitorilor din România,

Președinte, Fundația Ideea Contemporană

Stiri pe aceeasi tema

PMP Prahova scade cheltuielile cu intretinerea la bloc si reinitiaza proiectul 160 ron/gigacaloria

Cristiana Petrariu Bota

Ambasada SUA, comunicat de presa: Romanii, invatati de americani cum sa reformeze achizitiile publice

Cristiana Petrariu Bota

Daniel Constantin, ALDE: Nu vom reusi sa ne dezvoltam atat timp cat ura si dezbinarea vor ramane principiile care guverneaza societatea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult