Infotrafic

Se construieste un nou pod Giurgiu – Ruse peste Dunare fara cheltuieli publice

Romania si Bulgaria vor discuta la o sedinta interguvernamentala, in octombrie, constructia unui nou pod Giurgiu – Ruse peste Dunare. Anuntul a fost facut de premierul bulgar Boiko Borisov, care a adaugat ca constructia nu va necesita cheltuieli publice, deoarece va fi finantata de taxa de trecere, a precizat el duminica, informeaza novinite.com.

Borisov a apreciat ca al doilea pod peste Dunare, in apropiere de Ruse, va avea un efect economic pozitiv asupra orasului bulgar.

In august, oficialitati locale din Ruse si Giurgiu au aratat ca traficul peste podul existent s-a dublat fata de anul trecut, iar podul nu mai face fata. Cresterea capacitatii punctelor de control la frontiera de pe ambele maluri reprezinta o solutie pe termen scurt, au apreciat participantii la o reuniune de lucru romano-bulgara.

Podul Giurgiu-Ruse inaugurat in 1954 a fost supus ultima oara unei reparatii capitale in 1997. Podul Calafat-Vidin inaugurat in 2013 a preluat o parte din traficul transfrontalier intre Romania si Bulgaria.

Stiri pe aceeasi tema

INFOTRAFIC: Situatia traficului rutier. Atentie pe DN39 in judetul Constanta

INFOTRAFIC DE PASTE: Atentie, soferi! Brigada Rutiera va prezinta drumurile cu trafic aglomerat

Cristiana Petrariu Bota

INFOTRAFIC: Cum se circula pe drumurile din Romania joi, 15 octombrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult