Sebastian Ghita
Social

Sebastian Ghita, inca 60 de zile sub control judiciar

Sebastian Ghita va sta inca 60 de zile sub control judiciar. Procurorii DNA Ploiesti au prelungit cu inca 60 de zile masura controlului judiciar dispusa fata de deputatul Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul de fraudare a fondurilor europene al lui Iulian Hertanu, cumnatul premierulu Victor Ponta.

Sebastian Ghita a refuzat sa faca declaratii, la iesirea din sediul DNA, cu toate ca la intrare s-a declarat nemultumit de ceea ce i se intampla, promitand declaratii ample.

Procurorii anticoruptie de la Ploiesti au dispus tot in cursul zilei de ieri prelungirea controlului judiciar fata de deputatul Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma.

Care sunt acuzatiile care i se aduc lui Sebastian Ghita

DNA sustine ca, in perioada 2011 – 2015, Iulian Hertanu – administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorba – administrator/ asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman – administrator/ asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

De asemenea, acestia ar fi urmarit sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Contractul avand ca obiect ‘Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL – SC Euro Construct Trading 98 SRL, contract semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Sebastian Ghita este acuzat ca a efectuat demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale) la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA si a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic, pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre Asocierea Grossman – Euro Construct.

Stiri pe aceeasi tema

POSTUL PASTELUI. Traditii din Banatul Montan la intrarea in Postul Sfintelor Pasti

Cristiana Petrariu Bota

Ziua Marinei, organizata cu fast in fata a mii de turisti la Constanta. Iohannis: Cei care gandesc si simt romaneste trebuie sa faca tot posibilul pentru o Romanie mai buna

Ioana Badulescu

Intrebari si raspunsuri privind izolarea in perioada pandemiei de Coronavirus. Ce masuri trebuie sa respectam de Paste

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult