Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Social

Secretar de stat in Ministerul Educatiei, despre cum se incheie mediile in acest an scolar

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Sorin Ion, le recomanda profesorilor, pe pagina de educatie Scoala 9, sa isi adapteze evaluarea la conditiile actuale si sa fie mai intelegatori, precizand ca nu ar trebui sa fie o problema incheierea mediilor in acest an scolar.

Totodata, el a precizat ca lipsa tezelor scolare si contextul online pastreaza posibilitatea corigentei.

„Evaluare inseamna si intrebare, si raspuns al elevului in timpul orei online. Nu cred ca va fi o problema cu incheierea mediilor. Le spun profesorilor sa faca evaluarea cat se poate de riguros, dar, in acelasi timp, si intelegand conditiile prin care trec copiii. Daca un elev refuza sa participe, refuza sa comunice cu tine, atunci nu ai incotro, va trebui sa existe si corigenta”, a mentionat secretarul de stat in Ministerul Educatiei.

Sorin Ion este de parere ca profesorii trebuie sa vina mai mult in sprijinul elevilor, iar componenta de evaluare sa fie mult mai atent tratata de profesori.

„E bine totusi sa-i ajutam mai mult pe copii in perioada asta. Cu alte cuvinte, componenta de evaluare sa fie mult mai atent tratata de profesori. In niciun caz «daca n-ai stiut, ai 4, la revedere!», asta eu n-o recomand nici in vremuri normale, nu numai in vreme de pandemie. Ci sa-i dam elevului o sansa in plus”, a mai spus Sorin Ion.

Totusi, oficialul de la Ministerul Educatiei motiveaza pastrarea exigentei in timpul scenariului rosu pentru a nu risca sa „sa cadem in extrema cealalta «daca tot nu ne lasa corigenti, ce rost are sa mai invat?»”.

Potrivit legii, sunt declarati corigenti elevii care obtin medii anuale sub 5 la o disciplina de studiu. Elevii de la clasele primare care au primit calificative de insuficient pentru ca au manifestat dificultati de invatare recupereaza in anul scolar urmator. Regulamentul de organizare al scolii arata ca acesti elevi raman in colectivele in care au invatat si intra, pe parcursul anului scolar urmator, intr-un program de remediere/recuperare scolara, realizat de un invatator impreuna cu un specialist de la centrul judetean de resurse si asistenta educationala.

Tema pe larg pe Scoala 9.

Stiri pe aceeasi tema

Sistemul national de transport al gazelor, la un pas de starea de risc din cauza consumului mare

Ioana Badulescu

Institutul Cantacuzino va reveni pe piata europeana de imunologie, urmand a relua productia de vaccinuri din 2019

Ioana Badulescu

Examenul de Rezidentiat a fost amanat pana pe 8 decembrie. Nu s-a putut emite nici macar ordinul privind metodologia examenului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult