Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose va fi semnata si de parlamentari ai PSD, sustine un deputat PNL
Politica

Secretar general al PNL: Alegerile locale, primul test mare. Va rog sa va selectati cat mai repede candidatii

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat vineri că PNL București a făcut greșeli în ultimii ani și a susținut că actualul primar general interimar, Răzvan Sava, trebuie să-și „poarte crucea” șase luni în fruntea Primăriei Capitalei.

„Stimați colegi din Capitală de ceea ce faceți dumneavoastră depinde România. Să nu uităm că Bucureștiul generează 25% din PIB-ul României, încă 15% în județul Ilfov și o astfel de mașinărie bine administrată potențează dezvoltarea României. O astfel de structură mamut prost administrată ne trage înapoi, asta este miza dumneavoastră. Părerea mea este că ați făcut multe greșeli în acești ani. Eu mi-aș fi dorit să-l văd pe primarul general al Capitalei aici undeva în stânga, în dreapta. Eu nu-l cunosc, (…) poate dumneavoastră îl știți foarte bine, dar este o miză majoră actualul primar general interimar să-și poarte crucea șase luni la Primăria Generală a Capitalei, nu este o glumă asta. Ați tras câteva cartușe în aer, nu mai ratați altele pentru că de ceea ce faceți dumneavoastră depindem cu toții „, a spus Bolojan, la Consiliul Național al PNL.

Bolojan a dat asigurări în ceea ce privește poziția pe care o ocupă. „Nu am venit să pun pe nimeni la muncă, am venit să lucrăm împreună pentru binele acestui partid de dimineața până seara pentru că altfel nu avem șansă în această competiție electorală dură. Nu mă pricep la toate, prin urmare am nevoie de sprijinul dumneavoastră și al echipei de la Secretariatul General și nu sunt adeptul mutărilor în plic. Cred că (…) cei care sunt în bătaia vântului trebuie să ia deciziile, aceia sunteți dumneavoastră și conducerea partidului”, a arătat Bolojan.

Secretarul general al PNL a afirmat că liberalii au obligația să recâștige încrederea oamenilor. „Această încredere este absolut necesară pentru a avea autoritatea de a guverna bine. Nicio țară nu se dezvoltă și nu prosperă fără o bună guvernare. (…) Autoritatea pentru cei care sunt pe funcții publice este ca o unealtă pentru meseriași. Dacă nu ai această autoritate nu mai ești eficient, nu te mai crede nimeni când anunți proiecte, nu mai execută nimeni deciziile, ajungi la gripaje de decizie cum avem astăzi în multe ministere, când nimeni nu mai ascultă de nimic. Aceasta este una din mizele noastre ca partid”, a punctat el.

Bolojan a propus trei direcții în acest sens pentru perioada imediat următoare. „Primul test mare sunt alegerile locale. Nu putem spera la alegerile generale câștigătoare dacă nu câștigăm alegerile locale. Vă rog să vă selectați cât mai repede candidații. Trebuie să ne selectăm cei mai buni candidați. Este mai puțin important de unde provin, din fostul PNL sau din fostul PDL, trebuie să fie cei mai buni, dacă nu îi avem în interior, pentru că nu este foarte ușor să găsim candidați foarte buni în toate localitățile, trebuie să-i aducem din afara partidului, ca să oferim cei mai buni administratori comunităților noastre și programe foarte bune”, a susținut liderul PNL.

El a indicat că este importantă și realizarea fuziunii cât mai repede la nivel local și modernizarea PNL. „Nu cred că trebuie să cădem pradă unor chestiuni de conjunctură, trebuie să ne bazăm pe oamenii noștri experimentați care au dat rezultate în posturile pe care le-au ocupat în administrația centrală sau locală. Trebuie să deschidem partidul, să aducem oameni noi și să facem un mix de ofertă care într-adevăr să ne facă credibili”, a conchis Bolojan.

Articole asemănătoare

Legea vanatorii trebuie reexaminata de Iohannis, sustine Liviu Dragnea

Lucy Ionesco

Iohannis a gafat la Bruxelles, incurcand Marea Mediterana cu Marea Neagra

Lucy Ionesco

Melescanu catre Tariceanu: Esti responsabil pentru ca ALDE nu are candidat. Calin, culegi ce ai semanat, vant si dezbinare!

Ioana Badulescu