Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se intalneste cu presedintele Iohannis, cu premierul si cu ministrul Apararii

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 9, 2017 10:45

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se intalneste cu presedintele Iohannis, cu premierul si cu ministrul Apararii

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ajuns, luni dimineata la Palatul Parlamentul, unde a fost primit de presedintii celor doua camere Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, in jurul pranzului avand programata o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, urmata de intrevederi cu premierul Mihai Tudose si cu ministrul Apararii, Mihai Fifor. 

In cursul diminetii, Jens Stoltenberg a sosit la Palatul Parlamentului, fiind intampinat de presedintii celor doua Camere, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea. Stoltenberg a discutat cu Tariceanu si Dragnea, ulterior avand programat un discurs in plenul Adunarii Parlamentare a NATO.

Jens Stoltenberg se va intalni, in jurul pranzului, cu presedintele Klaus Iohannis, mai apoi avand programate intalniri cu premierul Mihai Tudose si cu ministrul Apararii, Mihai Fifor.

Iti recomandam: ADUNAREA GENERALA A NATO. Iohannis: Prezenta la Marea Neagra trebuie intarita. NATO nu este o amenintare pentru Rusia

Agenda convorbirilor cu seful statului “va include evaluarea concreta a stadiului implementarii deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia, din anul 2016, si la Reuniunea la nivel inalt de la Bruxelles din mai 2017, precum si pregatirea agendei si rezultatelor viitorului Summit NATO din anul 2018. Aspectele privind continuarea procesului de adaptare a Aliantei la mediul international complex de securitate, cu accent pe postura NATO de aparare si descurajare pe Flancul Estic, vor ocupa un loc important in cadrul discutiilor. Convorbirile cu inaltul oficial vor fi urmate de o declaratie comuna de presa”, informeaza Administratia Prezidentiala.

Totodata, presedintele Romaniei si Secretarul General al NATO vor vizita impreuna, in dupa-amiaza zilei de luni, Brigada Multinationala NATO Sud-Est (MN BDE) de la Craiova.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.