10.3 C
România
17 octombrie 2021
Life

Secrete din bucatarie. Sfaturi utile pentru gospodine

Nu e deajuns sa respecti retetele si sa-ti iasa toate mancarurile perfect, de multe ori e nevoie sa stii si mici secrete care iti vor face munca mai usoara in bucatarie. HotWeek.ro iti prezinta mai jos cateva trucuri care cu siguranta iti vor fi de folos.

Aluatul frantuzesc nu reuseste decat daca este lucrat la rece, sau in fata unui geam deschis. Dupa aceasta, se tine la frigider 30 de minute.

Aluatul de prajituri se taie intotdeauna cu forme bine ascutite, trecute prin apa.

Daca sufleurile si clatitele pe care le prepari vor avea in componenta si putina drojdie de bere, acestea vor deveni mult mai afanate.

Cel mai bun mod de a sparge un ou. Multe dintre gospodine au obiceiul sa sparga un ou de marginea unui bol, insa cel mai bine este sa il lovesti usor de o suprafata plata, cum ar fi masa. Si asta deoarece, atingandu-l de marginea unui castron vei obtine mai multe bucatele de coaja.

Cand pui prea multa sare intr-un preparat culinar. In cazul in care preparatul respectiv contine si suc de lamaie, otet sau vin, da, se poate face ceva. Poti sa pui mai mult din acestea, pentru a contrabalansa. Este valabila de asemenea si reciproca. Insa, in cazul unei mancari care nu trebuie sa aiba si asa ceva, nu mai poti face nimic.

Friptura de porc la tava va avea un gust deosebit daca in afara de celelalte condimente (piper, cimbru, foi de dafin) se va unge cu mustar, inainte de a fi bagata la cuptor.

Friptura de pui va fi crocanta, daca inainte de a fi introdusa in cuptor, este frecata cu zeama de lamaie. In afara de aspectul apetisant, se si fragezeste.

Cum poti sa inmoi rapid untul din frigider, fara sa-l topesti pe foc. Umple un pahar cu apa fierbinte si lasa untul sa stea deasupra paharului pentru cateva secunde. Goleste apoi paharul, intoarce-l si apasa-l peste bucata de unt de care ai nevoie. Aceasta se va inmuia in mai putin de un minut.

Cum poti sa cureti usor o tigaie arsa. Un truc simplu consta in a pune bicarbonat de sodiu si apa in ea, si a o lasa sa stea asa cateva ore. Bicarbonatul va actiona asupra mancarii arse, astfel incat curatatul va fi mult mai usor.

Cum poti sa scapi de mirosul de usturoi. Presara sare pe tocator. Taie o lamaie in patru si foloseste bucatile pentru a freca tocatorul, storcandu-le in acelasi timp. Lasa sucul de lamaie si sarea sa actioneze timp de doua-trei minute si apoi sterge-l cu o carpa umeda.

In cratita in care veti prepara dulceata, e bine sa puneti cateva pietre curate. Astfel, ea nu se va afuma sau arde.

Pentru ca uleiul sa nu rancezeasca, se pune deasupra, in sticla, un deget de tuica tare.

Stiri pe aceeasi tema

MIREASA PENTRU FIUL MEU SEZON 3. Grigore vinde haine intr-unul din mall-urile Capitalei

Delia Ion

Cum depasim stresul post-traumatic? Presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza iti dezvaluie metodele care te vor vindeca

Cristiana Petrariu Bota

CEAPA – un aliment de ale carui calitati ar trebui sa fim mai constienti

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult