IT/Stiinta

Secretul din viata lui Iisus Hristos si biografia lui Issa

Viata lui Iisus Hristos ne este prezentata in Biblie, cu exceptia a 18 ani. Nimeni nu stie ce a facut Iisus Hristos de la varsta de 12 pana la 30 de ani, cu o scurta exceptie din Noul Testament, care aminteste vag prin vocea evanghelistului Luca: „Si Iisus crestea in intelepciune, in statura, si era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor” (Luca, 2:52).

Acest pasaj este singurul dintre toate cele patru evanghelii care vorbeste despre adolescenta si tineretea mantuitorului Iisus Hristos.

Cum era de asteptat, crestinii au inceput sa se intrebe de ce Biblia nu ofera detalii cu privire la viata Mantuitorului in toti acesti ani. Pana acum, nimeni nu a reusit sa desluseasca enigma, ci doar sa nasca supozitii fara niciun suport real in documentele religioase vechi.

HotWeek iti recomanda si: Previziuni despre viitor – Satul in care fantomele isi fac de cap

Astfel, una dintre variantele cele mai vehiculate este aceea ca Iisus a trait si a invatat in India, unii sustinatori ai teoriei afirmand ca au dovezi in acest sens. Scriitorul francez Louis Jacolliot  si jurnalistul rus Nicolas Notovici sunt sustinatorii acestei variante.

Un vechi manuscris budist spune ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, si-a trait tineretea in India. In 1894, un ziarist rus a publicat, dupa o calatorie in Tibet, o carte intitulata „Viata necunoscuta a lui Iisus Christos”.

„Biblia ni-l descrie pe Iisus la varsta de 12 ani, cand impreuna cu parintii sai, Iosif si Maria, a fost la Ierusalim, de praznicul Pastilor. Parintii il pierd pe Iisus, timp de trei zile, pentru a-l descoperi in Templu. Dupa acest episod, Iisus apare in Biblie la varsta de 30 de ani, cand a fost botezat de Ioan. Unde si-a petrecut viata, Iisus in aceasta perioada? Un raspuns ar fi ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, a petrecut saptesprezece ani in India si Tibet”.

In anul 1894, Nicolas Notovici, doctor si jurnalist rus a publicat o carte intitulata „Viata necunoscuta a lui Iisus Christos”. El a scris aceasta carte in urma unei calatorii in Afganistan, India si Tibet. Ajungand la manastirea Himis, in Ladak, in muntii Himalaya, lui i s-au aratat de catre Marele Lama doua volume vechi, legate in piele, in care se spunea despre viata lui Issa, cum era cunoscut in zona Iisus. Documentele aduse din India in Nepal si apoi in Tibet au fost scrise, in original, in limba pali, limba religioasa a budistilor. Copiile de la Himis fusesera traduse in tibetana. Interpretul lui Notovici i-a tradus textul.

Biografia lui Issa era alcatuita din 244 de versete, in 14 capitole. Cartea contine intamplari similare celor din Vechiul si Noul Testament, precum robia Egiptului, mantuirea poporului lui Israel de catre Moise, lepadarea de credinta a israelitilor.

Apoi se spune despre Issa, care la 14 ani a trecut prin Sing, o regiune din Pakistan si s-a stabilit printre arieni. El a plecat mai departe si s-a stabilit la Juggernaut, unde a fost primit cu bucurie de catre preotii brahmani. A locuit in mai multe orase din India, ca Rajagriha, Benares, unde a studiat Vedele.

Parasind Juggernaut-ul s-a stabilit in tinutul Gautamides, locul de nastere al marelui Buddha Sakyamuni. Dupa ce si-a desavarsit cunostintele in limba pali, Issa a inceput sa studieze scrierile sacre ale Sutra-elor. Apoi a parasit Nepalul si muntii Himalaya, a coborat in valea Rajputanei si s-a indreptat catre apus, predicand diverselor popoare perfectiunea suprema a omului.

Cuvintele lui Issa s-au raspandit printre paganii tinuturilor pe care le-a traversat. Issa a parasit Himalaya si s-a intors in Palestina, la varsta de 29 de ani.

Si scriitorul francez Louis Jacolliot spune ca Iisus s-a scolit in India si ca ar avea dovezi clare in acest sens.

O alta varianta sustinuta de Iudaici arata ca Iisus s-a scolit la templu in aceasta perioada si se presupune ca El ar fi studiat la scoala eseniana, dar teoria a fost combatuta de mai multe persoane.

Alte religii spun ca Iosif si Maria l-au dus pe micul Iisus in Britania, acolo une el ar fi studiat alaturi de preotii druizi. Pe de alta parte, exista un curent puternic al celor care sustin ca Mantuitorul nu ar fi parasit locurile natale.

Stiri pe aceeasi tema

Primul smartphone implantat in piele. Future skin smartphone. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Facebook, Twitter si YouTube blocate in Turcia

Corina Alexandru

Asteroidul 2014RC va trece duminica aproape de Pamant

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult