Sedinta CSM, amanata din lipsa de cvorum. Ministrul Justitiei: Am venit ca sa am de unde pleca

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 3, 2019 12:34

Sedinta CSM, amanata din lipsa de cvorum. Ministrul Justitiei: Am venit ca sa am de unde pleca

Sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de miercuri a fost amanata din lipsa de cvorum. Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a declarat, la plecarea de la sedinta plenului CSM ca a venit pentru a avea de unde pleca. Birchall si-a exprimat din nou nemultumirea fata de modul in care sunt convocate, “de pe o zi pe alta”, sedintele CSM, dar sustine ca nu sunt “tensiuni apocaliptice” intre ea si presedintele CSM, Lia Savonea.

“O rog inca o data pe doamna presedinte sa faca tot ceea ce poate pentru a gasi aceasta cale de dialog”, a spus ministrul Finantelor.

“Am venit ca sa am de unde pleca. Este atributul si obligatia si responsabilitatea presedintelui CSM sa gaseasca consens, sa ii asculta pe fiecare si sa mearga pe calea dialogului. In mine va avea un partener, dar agresivitatea si maniera aceasta de a convoca plenul de pe o zi pe alta, sa stiti ca in aceasta maniera pe mine nu ma poate avea ca partener de dialog”, a declarat Ana Birchall, a finalul sedintei CSM.

Ana Birchall a explicat ca nu exista “tensiuni apocaliptice” intre ea si presedintele CSM.

“Chiar vreau ca cei care se uita la noi sa inteleaga ca nu sunt tensiuni apocaliptice intre Birchall si Savonea. Ministrul Justitiei si-a exprimat si public mahnirea si nemultumirea ca si astazi a venit ca sa aiba de unde sa plece fara ca sa putem sa mergem in continuare pe calea dialogului si pe o colaborare institutionala absolut normala. O rog inca o data pe doamna presedinte sa faca tot ceea ce poate pentru a gasi aceasta cale de dialog pentru ca este responsabilitatea presedintelui”, a mai declarat Birchall.

Sedinta plenului CSM pentru validarea rezultatelor concursului pentru sefia Sectiei speciale, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc, a fost amanata, miercuri, pentru a patra oara, din lipsa de cvorum.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.