7.6 C
România
17 octombrie 2021
Guvernul Romaniei
Politica

Sedinta de Guvern convocata de Ciolos la Vila Lac 1

Premierul Dacian Ciolos a convocat o sedinta de Guvern, sambata dimineata, la Vila Lac 1. Cabinetul lui Dacian Ciolos s-a intrunit in jurul orei 10.00 intr-o sedinta informala, ministrii urmand a prezenta programul de masuri pentru anul 2016.

Aceasta este prima sedinta informala din 2016.

Printre subiectele care urmeaza sa fie discutate s-ar afla si un plan sectorial de masuri pentru mai multe ministere, Codul Fiscal, dar si plata CASS pentru persoanele care nu au niciun venit.

Dupa sedinta de Guvern de miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat:

„Am avut doar trei proiecte de hotărâri pe ordinea de zi, astăzi, s-au aprobat toate trei, până la urmă. Avem o hotărâre privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi transmiterea acestuia din administrarea Ministerului Justiţiei în domeniul public al oraşului Băneasa, judeţul Constanţa.

A doua hotărâre, privind modificarea şi completarea unei hotărâri de guvern privind reglementarea parcului auto, precum şi a consumului de carburanţi al autoturismelor din Ministerul Justiţiei sau din instituţii subordonate acestuia, clarifică numărul de automobile la dispoziţia acestor instituţii şi consumul de combustibil. Şi încă o hotărâre de guvern pentru modificarea unei anexe din hotărârea de guvern care stabileşte modul în care sunt centralizate şi inventariate bunurile statului. E o anexă mai degrabă de clarificare a unei metodologii de inventariere a acestor bunuri. Acestea au fost proiectele de hotărâri de guvern care au trecut, deci sunt hotărâri de guvern acum.

Am avut, în schimb, o şedinţă mai lungă legată de discutarea a două memorandumuri conectate între ele, ţin de guvernanţa cooperativă amândouă, unul prevede măsuri ce trebuie avute în vederea elaborării bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 ale operatorilor economici cărora li se aplică prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei finaciare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţi administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct sau indirect o participaţie majoritară”.

Stiri pe aceeasi tema

Legea salarizarii a inceput sa produca grave discriminari intre aceleasi categorii de angajati, atrage atentia PNL

Delia Ion

PNL a anuntat ca il sustine pe Nicusor Dan (USR) pentru a fi candidat la Primaria Capitalei

Cristiana Petrariu Bota

Petre Roman da Parlamentul in judecata

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult