Sedinta in Parlamentul Romaniei pentru a marca 26 de ani de la Revolutie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 21, 2015 11:40

Sedinta in Parlamentul Romaniei pentru a marca 26 de ani de la Revolutie

Sedinta solemna in Parlamentul Romaniei, luni, pentru a marca implinirea a 26 de ani de la Revolutia din 1989. Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a anuntat saptamana trecuta ca sedinta solemna va fi convocata pentru ora 16.00.

Vicepresedintele Senatului a mai explicat ca, de la ora 17,00, programul legislativ va continua in fiecare Camera, pana la epuizarea tuturor proiectelor, astfel incat sa nu ramana restante in anul urmator.

Pe fondul tensiunilor cu presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, presedintele PSD Liviu Dragnea nu va participa la sedinta solemna din Parlament.

In contextul implinirii a 26 de ani de la Revolutie, fostul presedinte Ion Iliescu pune sub semnul intrebarii legitimitatea unui Guvern format din tehnocrati.

“Ne aflăm într-un moment critic în dezvoltarea regimului politic românesc. Şi el nu are cum să nu se reflecte în plan economic şi social. Pe cine reprezintă un guvern de ‘tehnocraţi’, cine îl controlează, democratic, aşa cum scrie în Constituţie, când nu mai ştim cine şi-l asumă politic, cine este puterea, cine opoziţia, care îi este programul? În Parlament se votează fără o minimă dezbatere legi cu impact determinant asupra vieţii oamenilor.’Societatea civilă’ a luat locul cetăţenilor, şi schimbă guverne, impune programe, numeşte miniştri, creează instituţii. Minorităţi agresive promovează interese private, în dauna interesului public. Nu aşa ceva am vrut în decembrie 1989”, arată Iliescu, într-o postare publicată duminică pe blogul său şi intitulată “După 26 ani.

În urmă cu 26 de ani, în Bucureşti izbucnea Revoluţia care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Ceuşeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă. Ce a urmat nu a fost elucidat nici până astăzi, vinovaţi de sute de crime rămânând nepedepsiţi.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.