Propunerea de premier a PSD nu va putea fi refuzata de presedintele Iohannis, da asigurari Dragnea
Politica

Sedinta la PSD. Dragnea cere o decizie pentru amnistie si gratiere: Nu ma tem sa vorbesc despre amnistie si gratiere. Nu mai ezitati, hotarati-va cand si daca! Nu stiu cand, nu stiu cum!

Conducerea PSD s-a reunit, duminica, in sedinta Consiliului National al partidului. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut o decizie pentru amnistie si gratiere, precizand ca nu se teme sa vorbeasca pe aceasta tema. „Nu mai ezitati, hotarati-va cand si daca! Nu stiu cand, nu stiu cum!”, a spus Dragnea la sedinta PSD. 

Dragnea si-a inceput discursul dupa difuzarea unui filmulet despre realizarile PSD din ultimii doi ani, in mare parte aceleasi date prezentate si de premierul Dancila in discursul ei.

„Nu ma tem sa vorbesc despre amnistie si gratiere. Nu mai ezitati! Hotarati-va cand si daca!… Nu stiu cand, nu stiu cum, dar PSD si ALDE au aceasta obligatie”, a spus liderul social-democratilor.

La sedinta PSD, Marian Oprisan le-a cerut premierului Viorica Dancila si ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa dea amnistia si gratierea. Invitat la eveniment, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu a cerut si el „un moment zero” in justitie. In discursul sau, Viorica Dancila nu a spus nimic despre amnistie si gratiere.

„Ati vazut? Asta este realitatea din Romania, aceasta este realitatea pe care vor s-o schimbe. Vor sa convinga romanii ca albul este negru. Au fost doi ani in care am fost atacati, criticati, urmariti, ascultati, anchetati. Sunt doi ani in care, exact din ianuarie 2017, au incercat sa ne opreasca, au incercat sa ne opreasca cu orice pret, cu orice mijloace, sa nu realizam acest program de guvernare.

De ce? Pentru ca romanii sa nu fie fericiti, pentru ca romanii sa fie in continuare suparati, nemultumiti. Doar asa pot incolti semnintele urii in acest popor. S-a incercat dezbinarea noastra, sfasierea acestui partid, atat din interiorul nostru, cat si din exteriorul nostru. Atat din interiorul guvernarii, cat si din exteriorul guvernarii. Atat din interiorul tarii, cat si din exteriorul tarii. Am fost tradati de unii pe care i-am considerat camarazii nostri si care au fugit la un partid de securisti, facut de securisti, pentru securisti”, a declarat presedintele PSD.

Dragnea a vorbit despre atacurile furibunde la adresa sa si a Guvernului, in opinia sa, scopul atacurilor fiind ca Executivul sa nu mai plateasca salariile si pensiile si sa esueze din punct de vedere economic.

„Vorbim de un asalt permanent, furibund, la adresa mea, a Guvernului, la adresa premierului, a lui Calin. Au sperat ca vom esua in plan economic: ca nu vom plati salariile, pensiile, ca nu vom avea crestere economica… Au iesit vreodata, Iohannis, sa spuna ca au gresit? Bineinteles ca s-au inselat amarnic. (…)

Miza este de fapt Romania, viitorul acestei tari. Miza sunt resursele naturale ale tarii, rolul major pe care il poate juca in regiune. Miza este dreptul fiecarui roman la o justitie corecta. In ultima perioada, stiti foarte bine, pozitia Romaniei in interiorul Uniunii Europene a fost atacata, pentru lucruri care se intampla peste tot in UE.
Ni s-a cerut sa suspendam legi deja adoptate de Parlament. Peste tot in Europa parlamentele sunt suverane, reprezinta suveranitatea popoarelor, noua ni s-a cerut sa suspendam legile. Pentru ca au prevederi care „nu ne plac”. Dar sunt si in alte tari! „Dar la voi nu merg”. Ni s-a cerut sa oprim, sa blocam proceduri de numire si revocare. Ni s-a cerut sa nesocotim decizii ale CCR”, a mai adaugat Liviu Dragnea.

„Mai mult, ni s-a cerut sa modificam si propria Constitutie. Acum se constata ca trebuie modificata ca sa dam mai multe puteri presedintelui Iohannis. Si cand n-o sa mai fie Iohannis ce facem? Revenim si ii dam puteri mai mici presedintelui? Sau spunem: Klaus Werner Iohannis – presedinte pe viata in Romania! Sa traiasca!

Daca nu vrem asta, trebuie sa luptam. Despre Romania se spune ca e o tara prea corupta pentru a fi un stat cu drepturi depline. Impotriva tarii noastre s-a votat o rezolutie, pe care ati vazut-o la TV probabil, si profit aici s-o felicit pe doamna premier pentru discursul din Parlamentul European. S-a votat o rezolutie nedreapta, condamnand fapte care se intampla in toate tarile europene. Ce s-a spus in rezolutia aia: ca jandarmii romani au actionat disproportionat impotriva oamenilor pasnici… care dadeau foc, care bateau jandarmerita.

Niste parlamentari romani, tradatori, chiar in preajma Centenarului Romaniei, au votat impotriva tarii noastre, au votat impotriva Romaniei. Domnilor Mircea Draghici, Marian Neacsu….. va rog ca dupa Anul Nou sa depuneti acea plangere pentru inalta tradare impotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a mai sustinut presedintele PSD.

„Nu ma tem sa vorbesc despre amnistie si gratiere. Nu mai ezitati! Hotarati-va cand si daca!… Nu stiu cand, nu stiu cum, dar PSD si ALDE au aceasta obligatie”, a incheiat el.

Articole asemănătoare

Mihai Stepanescu, fost primar al orasului Resita, a murit intr-un spital din Timisoara

Lucy Ionesco

Vicepremier: Este „absolut imposibil” ca guvernul sa asigure masti pentru toti elevii si profesorii din Romania

Lucy Ionesco

Theodor Stolojan: Dragnea are obligatia sa-si dea demisia din functia publica pe care o are. In prezent reprezinta Romania!

Ioana Badulescu