Social

Seful ANAF, Dragos Doros, dat in judecata de angajati pentru ca nu s-a aplicat majorarea salariilor

Presedintele ANAF, Dragos Doros, a fost dat in judecata de angajati, deoarece Guvernul nu a aplicat majorarea de 5% a salariilor obtinuta in vara acestui an. Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anuntat pentru perioada urmatoare proteste spontane.

Membrii Sindicatului National al Functionarilor Publici, SNFP, din cadrul Directiilor Regionale ale Finantelor Publice dau in judecata angajatorii si presedintele ANAF, demers motivat de faptul ca s-a dispus echivalarea pe functii publice similare fara a se tine cont de dispozitiile OUG 43/2016, precum si de interpretarile oficiale date de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, creand astfel un prejudiciu major tuturor angajatilor din structurile teritoriale ale finantelor publice.

Vezi si: Modificari pentru contabili! Ministerul de Finante vrea sa aduca atributii noi contabililor si sa schimbe regulile CECCAR

„Subiectivismul in aplicarea legii, intr-o tara membra UE si condusa, dupa cum ne placea sa spunem pana astazi, de tehnocrati, nu este asumat si agreat de finantisti, punandu-se astfel un mare semn de intrebare asupra obiectivitatii administrarii fiscale.

Facem apel la Prim-ministrul Romaniei, domnul Dacian Ciolos, ca autoritate responsabila in inlaturarea derapajelor de la legea pe care insusi Guvernul a aprobat-o, sa intervina, intr-un moment de maxima tensiune teritoriala, pentru a elimina suspiciunea ca exista o intelegere guvernamentala in aplicarea subiectiva a legilor.

Precizam faptul ca organizatia noastra a negociat la nivelul Ministerului Muncii echivalarea salariilor pe functii publice similare, motiv pentru care ne vedem obligati sa ne folosim de toate mijloacele sindicale in vederea aplicarii actului normativ aprobat de Guvern”, sustine reprezentantul Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Anunt ANAF privind aprobarea anumitor formulare de inregistrare fiscala a contribuabililor

Stiri pe aceeasi tema

Bilantul Colectiv a ajuns la 63 de morti. Un barbat a murit in Marea Britanie

Cristiana Petrariu Bota

Veteranii de razboi si vaduvele de razboi primesc ajutoare financiare pentru chirie, energie electrica sau termica

Cristiana Petrariu Bota

VIZA SUA. Ce se intampla cu vizele pentru America in 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult