ANAF - Ministerul Finantelor
Economie

Seful ANAF: Toate firmele care nu vor sa isi plateasca taxele vor fi eliminate

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va elimina toate firmele care nu vor sa isi plateasca taxele, a declarat joi seful institutiei, Dragos Doros. Totodata, ANAF se va muta online in cateva luni si nu va mai fi nevoita sa elibereze milioane de documente asa cum se intampla acum.

Dragos Doros a adaugat ca interesul Fiscului este sa fie cat mai multi contribuabili corecti, care sa-si plateasca taxele la buget.

„Interesul nostru este sa avem cat mai multi contribuabili corecti si de la care sa incasam cat mai multi bani la buget. Un contribuabil corect ar trebui sa aiba din partea Fiscului atitudinea de administrator, nu de controlor. Cum sa obtina asta? Prin transparenta totala.(…) Intentionam ca intr-o perioada foarte scurta, asta inseamna o perioada de cateva luni, sa ne mutam online”, a declarat seful ANAF.

In opinia sefului ANAF, prin mutarea Fiscului online, functionarii publici nu vor mai fi nevoiti sa mai elibereze milioane de documente, asa ca acum. „Un alt ajutor ar fi ca partea aceea de contribuabili, mult mai mica decat a contribuabililor corecti, care nu doresc sa-si plateasca taxele sa ne facem rolul si menirea noastra de a o elimina din piata pentru a lasa o piata libera pentru concurenta directa”, a spus acesta.

Anunt ANAF privind aprobarea anumitor formulare de inregistrare fiscala a contribuabililor

Ministerul Finantelor a anuntat, recent, ca a inceput reforma din temelii a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

„Suntem în plin proces de reformare a Agenției de Administrare Fiscală și ne concentrăm asupra asigurării predictibilității fiscale și a unor condiții fiscale mai bune pentru companii. Lucrăm acum la un proiect prin care dorim să prelungim anumite facilități precum cea a neimpozitării profitului reinvestit, dar și să venim cu măsuri noi de încurajare a companiilor ce vor să investească în programe de calificare profesională, în creșterea performanței tehnologice, în educația duală. De semenea, vom veni și cu măsuri de simplificare pentru sprijinirea mediului de afaceri: unele formulare nu vor mai trebui completate și depuse de către firme, altele vor trebui depuse doar online”, declara ministrul Finantelor, Anca Dragu.

In concluzie, ANAF trebuie sa devina, in doi-trei ani, o institutie moderna, mai ales dupa ce va introduce, in acest an, un soft modern care va functiona in urmatorii 10-20 de ani.

Iti recomandam si: IMPOZITUL PROGRESIV ar putea fi reintrodus in Romania. Detalii

SALARIZARE 2016. Ce salarii prevede OUG 20/2016 pentru militari, politisti si functionarii publici cu statut special

CODUL FISCAL 2016, MODIFICARI. Reducerea TVA si doua scutiri de impozit, printre noutatile din Codul Fiscal

Declaratia nefinanciara devine obligatorie de la 1 ianuarie 2017

Anunt pentru contribuabilii care nu depun la termen declaratia de inregistrare fiscala ca platitori de impozit pe salarii

Stiri pe aceeasi tema

Firmele acceptate in Start-Up Nation semneaza primele contracte de finantare

Ioana Badulescu

LEGEA SALARIZARII: Prevederi din noua lege a salarizarii, ce va fi elaborata pana la 1 octombrie 2015

Delia Ion

Romanul Calin Rovinescu, presedinte al Air Canada, desemnat CEO-ul anului pentru a doua oara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult