Seful diplomatiei UE: Europa a fost naiva in relatia sa cu China, dar abordarea sa incepe sa fie mai realista

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 5, 2020 17:06

Seful diplomatiei UE: Europa a fost naiva in relatia sa cu China, dar abordarea sa incepe sa fie mai realista

Inaltul reprezentant pentru afaceri externe al UE, Josep Borrell, a declarat intr-un interviu citat de politico.eu ca Europa a fost ”putin naiva” in relatia sa cu China, dar abordarea sa incepe sa fie mai realista. 

Seful diplomatiei europene a mai spus ca regimul de la Beijing are o ”intelegere diferita a ordinii internationale”. China reprezinta in aceeasi masura un partener economic, cat si un ”rival sistemic care incearca sa promoveze un model alternativ de guvernare”, a spus Borrell intr-un interviu pentru cotidianul francez Le Journal du Dimanche, adaugand ca exista abordari diferite in ceea ce priveste guvernarea, mai ales in timp de criza.

Oficialul european a mai spus ca actuala criza a coronavirusului a accentuat rivalitatea dintre China si SUA. In context, el si-a exprimat indoiala cu privire la sugestiile presedintelui american Donald Trump potrivit carora coronavirusul isi are originea intr-un laborator din Wuhan, ipoteza care a fost respinsa recent de serviciile secrete americane.

″Intotdeauna declaratiile presedintelui SUA trebuie tratate cu grija”, a spus Borrell, adaugand ca Trump recomanda cu ceva vreme in urma utilizarea dezinfectantului ca tratament anti-covid.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.