Seful STS a demisionat, dupa ce serviciul pe care l-a condus a administrat deficitar localizarea in cazul crimelor de la Caracal

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 29, 2019 13:24

Seful STS a demisionat, dupa ce serviciul pe care l-a condus a administrat deficitar localizarea in cazul crimelor de la Caracal

Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Ionel-Sorinel Vasilca, a demisionat din functie, luni dimineata, dupa ce serviciul pe care l-a condus a administrat in mod deficitar localizarea in cazul crimelor de la Caracal. Demisia a fost anuntata printr-un comunicat de presa si vine dupa ce STS nu a reusit sa localizeze la timp zona in care se afla Alexandra, adolescenta ucisa la Caracal.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila au reactionat la demisia sefului STS. Iohannis a aratat ca va informa membrii CSAT pentru a lua act de aceasta demisie, in timp ce Dancila a „salutat” demisia lui Ionel-Sorinel Vasilca, pe care il acuza insa de „aroganta”.

Ionel-Sorinel Vasilca precizeaza in comunicat ca „demisia a fost inaintata pentru a nu afecta prestigiul institutiei”, nu pentru ca ar avea vreo „vinovatie in exercitarea functiei de preluare si localizare a apelurilor de urgenta 112 de catre STS”.

Comunicatul integral transmis de STS:

„Doresc sa va informez ca, incepand cu data de 29 iulie 2019, am inaintat Presedintelui Romaniei demisia mea din functia de director al Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Fac precizarea ca demisia nu a fost depusa ca urmare a existentei unei sincope, inadvertente sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovatie in exercitarea functiei de preluare si localizare a apelurilor de urgenta 112 de catre STS, a neglijentei mele in serviciu, a tratarii superficiale sau a neasumarii responsabilitatilor care privesc datoria mea si a tuturor angajatilor de a garanta functionarea continua a serviciilor speciale, de cooperare si a celor pe linia 112. Demisia a fost inaintata pentru a nu afecta prestigiul institutiei”.

Reactia presedintelui Klaus Iohannis

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit luni, 29 iulie a.c., demisia din functia de director al Serviciului de Telecomunicatii Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca. In cadrul sedintei Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc marti, 30 iulie, Presedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de aceasta demisie”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.