Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor
Politica

Senatul a respins solicitarea presedintelui Iohannis de reexaminare a legii privind incetarea interdictiilor pentru parlamentarii aflati in conflict de interese

Senatul a respins, marti, solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind incetarea interdictiilor pentru parlamentarii aflati in conflict de interese, initiata de deputatul PSD Florin Iordache. In calitate de for decizional, Senatul a respins solicitarea cu 69 de voturi „pentru” si 33 de voturi „impotriva”. 

Dupa decizia luata de Senat, legea Iordache va ajunge din nou pe masa presedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010, interdicţia poate consta în decăderea din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului ori, dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, interdicţia poate consta în aceea că persoana nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Totodată, în cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării conflictului de interese, interdicţia de trei ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese.

La mijlocul lunii martie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis legea Parlamentului pentru reexaminare, afirmând că, prin adoptarea acesteia, este pusă în discuţie respectarea angajamentelor asumate de România, în calitate de membru al Uniunii Europene.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a demisionat, nu inainte de a transmite o atentionare privind fondurile UE

Ioana Badulescu

Basescu, suparat pe Iohannis: Si-a pus apropiatii la servicii si va plati

Cristiana Petrariu Bota

Parlamentul European a lansat un videoclip de promovare pentru a incuraja prezenta la vot

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult