Serghei Lavrov: Republica Moldova trebuie sa renunte la actiunile discriminatorii impotriva presei de limba rusa

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 12, 2019 13:16

Serghei Lavrov: Republica Moldova trebuie sa renunte la actiunile discriminatorii impotriva presei de limba rusa

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat miercuri ca autoritatile din Republica Moldova trebuie sa renunte la actiunile discriminatorii impotriva institutiilor media de limba rusa, informeaza TASS.

Lavrov a facut aceasta declaratie in timpul unei conferinte de presa dedicata prezentarii rezultatelor discutiilor sale cu omologul sau moldovean, Nicolae Popescu.

„Am evidentiat nevoia de respectare a drepturilor jurnalistilor, a libertatii presei si prevenirea politicilor discriminatorii. Fostul Guvern din Republica Moldova a dus o astfel de politica impotriva institutiilor mass-media de limba rusa”, a spus Lavrov.

El a adaugat ca spera ca autoritatile din Moldova nu vor permite impunerea unor restrictii privind folosirea libii ruse. „Am adus in discutie necesitatea luarii unor masuri pentru pastrarea statutului limbii ruse in Moldova. Omologii nostri au luat acest lucru in considerare.”, a spus oficialul.

Lavrov a adaugat ca Rusia continua sa sustina eforturile oficialilor moldoveni de a pastra stabilitatea politica.

„Le-am spus colegilor moldoveni ca prioritatile Rusiei in privinta relatiilor bilaterale sunt sprijinirea suveranitatii Republicii Moldova, statutul sau de tara nealiniata si sprijinirea eforturilor Guvernului de asigurare a stabilitatii la nivel intern.”, a spus Lavrov.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.