14.2 C
România
19 octombrie 2021
Serie de expozitii la Teatrul National, printre care si cea dedicata personalitatii Regina Maria a Romaniei
Life

Serie de expozitii la Teatrul National, printre care si cea dedicata personalitatii Regina Maria a Romaniei

Sfarsitul de an aduce in spațiile expoziționale ale Teatrului National „I.L.Caragiale” o serie de manifestări în cadrul programului TNB Parateatral – arte vizuale.

Marti, 19 decembrie 2017, la ora 15.00, va avea loc, în Rotonda din foaierul Sălii Mici a TNB, deschiderea „SIAN – Salonul Naţional de Arta Naivă” (ajuns la a XIV-a ediție), organizat în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) din cadrul Ministerului Culturii şi Identității Naționale. Este o expoziție bienală, care are ca scop principal promovarea celor mai valoroase lucrări ale artiștilor naivi din țară și din străinătate, asigurând o remarcabilă continuitate a programului multianual de Revigorare a meșteșugurilor tradiționale și promovare a creativității artistice, susținut de INP. Expoziția rămâne deschisă până în data de 19 ianuarie 2018. Accesul publicului se face prin Bulevardul Carol.

În foaierele Sălii Studio, de la etajele I şi II, are loc, tot în data de 19 decembrie 2017, la ora 18.00, vernisajul unei expoziții foto-documentare de mare interes, consacrată personalității Reginei MARIA a României, expoziție intitulată REGINA SOLDAT. Proiectul, care prefațează aniversarea CENTENARULUI MARII UNIRI, este organizat de Asociația România Culturală în parteneriat cu Teatrul Național ”I.L.Caragiale”, cu sprijinul Bibliotecii Academiei Române, a Bibliotecii Naționale a României, a Muzeului Militar Național și a Arhivelor Naționale ale României, care au pus la dispoziția organizatorilor un bogat fond foto-documentar care va fi expus în premieră.

În Foaierul Media (aripa Intercontinental), publicul va putea viziona, până la sfârșitul lunii ianuarie 2018, expoziția de pictură a cunoscutului poet MARIN SORESCU (deschisă în octombrie 2017), despre care Acad. Eugen Simion afirmă, în prefața catalogului editat cu acel prilej, că reprezintă ”o explozie frumoasă și gravă de inocență și inteligentă afecțiune”.

Stiri pe aceeasi tema

Antena 3 va difuza programul live pe internet doar in baza unui abonament lunar

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU 10 FEBRUARIE 2015. Radu si Andrada sunt vazuti cu mari sanse de a forma un cuplu

Delia Ion

O fotografie a romanului Eduard Gutescu, inclusa in topul National Geographic 2015

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult