9.1 C
România
27 noiembrie 2021
Medicii isi pot calcula singuri cati bani vor primi din garzi dupa 1 octombrie 2016
Externe

Serviciile medicale din Marea Britanie s-au inrautatit in ultimii ani, acuza Partidul Laburist

Sectorul medicinei generaliste din Marea Britanie este neglijat si subfinantat de guvernul condus de Theresa May, acuza Partidul Laburist. Ministrul din umbra al Sanatatii, Jonathan Ashworth, a declarat ca medicii sunt tratati mai rau decat acum 5 ani si acuza guvernul May de subevaluarea ingrijirii primare, noteaza ronews.co.uk – site-ul romanilor din Marea Britanie.

„Cetatenii britanici merită mai mult. Partidul Laburist le-ar putea oferi medicilor generalisti resursele si sprijinul de care au nevoie pentru a oferi servicii mai bune si mai accesibile pentru pacienti”, a spus Ashworth.

Laburistii au publicat un studiu potrivit pacientii britanici au parte de servicii mai slabe in medicina primara, decat acum cinci ani. Spre exemplu, accesul la intervențiile chirurgicale s-a inrautatit an de an, începând cu anul 2012.

Ashworth a afirmat că analiza demonstreaza clar subfinanțarea serviciilor de îngrijire primară din partea guvernului conservator, desi Theresa May sustine ca acest sector medical ofera pacientilor servicii mai bune si acces facil.

Medicii care lucrează in medicina primara sunt subfinanțați si se străduiesc să facă față nevoilor în creștere venite de la pacienți. În întreaga țară, medicii și personalul de practică lucrează pentru a menține serviciul în functiune, in timp ce sunt tratati cu o neglijenta crasa de guvernul Theresa May”, a spus el.

Studiul arata ca pacientii arata ca pacientii asteapta cel putin o saptamana pentru a avea parte de asistenta medicala si o scadere importanta a pacientilor care reusesc sa ajunga regulat la medicul lor. Asadar, britanicii sunt nevoiti sa astepte foarte mult pentru a se programa la doctor.

„Cetatenii britanici merită mai mult. Partidul Laburist le-ar putea oferi medicilor de familie resursele si sprijinul de care au nevoie pentru a oferi servicii mai bune si mai accesibile pentru pacienti”, a spus Ashworth.

„Pacientii merita sa obtina dreptul la ingrijire medicala atunci cand au nevoie, inclusiv in weekend”, a completat Ashworth.

De interes: Informatii utile despre Brexit

Stiri pe aceeasi tema

DISCURS THERESA MAY. Marea Britanie va parasi piata UE si uniunea vamala dupa Brexit

Delia Ion

Guvernul din Marea Britanie a anuntat noul sistem de imigratie post-Brexit. Oricine vrea sa lucreze in Regat, va trebui sa aiba o oferta de munca cu un anumit prag salarial

Cristiana Petrariu Bota

Parlamentul European a votat redistribuirea locurilor dupa Brexit. Alegerile europarlamentare vor avea loc intre 23 si 26 mai 2019

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult