13.1 C
România
21 septembrie 2021
Serviciul de Permise Auto va scapa de cozi prin program prelungit cu publicul si pasapoarte eliberate la mall
Breaking News

Serviciul de Permise Auto va scapa de cozi prin program prelungit cu publicul si pasapoarte eliberate la mall

Cozile interminabile formate in ultimele zile la Serviciul de Permise Auto din Bucuresti, ce amintesc de perioada comunista, au determinat Ministerul de Interne sa ia masuri de urgenta. Ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a anuntat vineri ca pentru a nu se mai forma cozi la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a decis prelungirea programului de lucru cu publicul, alocarea imediata a 60 de posturi suplimentare, 50 pentru Bucuresti si 10 pentru Ilfov, precum si posibilitatea de a se face programari online.

Ministrul de Interne precizeaza ca, incepand de luni, se va lucra in doua schimburi la Serviciul de Permise Auto, de la ora 07.00 la 21.00 si se vor face programari online. Dragos Tudorache a explicat ca vor fi oameni detasati temporar din minister. Tot de luni se va trece la un sistem de programare online pentru Bucuresti si Ilfov. Pentru programarile online vor exista ghisee speciale.

Si la serviciul de pasapoarte va aparea o schimbare: acestea nu se vor mai elibera in Pipera de la 1 ianuarie, ci intr-un spatiu dintr-un mall, dupa modelul din Cluj si Timisoara. In Pipera urmeaza sa fie create inca 12 ghisee suplimentare pentru permise auto. In plus, va creste si numarul de examinatori auto, astfel incat proba practica sa poata fi data mai rapid.

Totodata, Dragos Tudorache roaga cetatenii ca de saptamana viitoare sa nu mai vina din cursul noptii la Serviciul Permise Auto din Capitala.

Tot de luni se va putea face programare online, reprezentanti ai Prefecturii Suceava urmand sa vina la Bucuresti cu softul necesar. Vor fi ghisee separate pentru programarile online, pentru a nu exista o suprapunere. Persoanele care vor veni la ghisee vor avea bonuri personalizate, pentru a nu lasa loc de intermedieri facute de unii asa-zisi traficanti de bonuri. In zece zile va exista un al doilea aparat de bonuri personalizate, cu nume, mai anunta ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a mai promis si masuri pentru reducerea timpului de asteptare pentru proba practica a examenului de permis. Din martie 2017, programarea se va putea face de pe calculatorul de pe care se da proba teoretica.

Stiri pe aceeasi tema

Vremea se raceste brusc in toata tara, meteorologii au anuntat ninsori si viscol

Cristiana Petrariu Bota

O noua zi de proteste in Bucuresti si in tara. Cine va reprezenta STRADA la Cotroceni?

Cristiana Petrariu Bota

GUVERNUL TUDOSE. PSD se reuneste in CExN pentru a definitiva lista de ministri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult