-6.8 C
România
23 ianuarie 2022
Externe

Serviciul militar obligatoriu a fost reintrodus in Suedia, pe fondul evolutiei situatiei de securitate

Serviciul militar obligatoriu a fost reintrodus de Guvern in Suedia, pe fondul evolutiei situatiei de securitate, dar si a dificultatilor legate de recrutarea voluntarilor si a lipsei de personal. Potrivit radioului public SR, masura de reintroducere a serviciului militar obligatoriu va fi aplicata incepand din 2017. 

Autoritatile suedeze au suspendat serviciul militar obligatoriu în anul 2010, dar activitatea militară în regiunea baltică s-a intensificat de atunci, în urma anexării Crimeii de către Rusia în 2014.

Potrivit anuntului facut de Guvern, decizia de reintroducere a serviciului militar va viza atât bărbații, cât și femeile născute în 1999 sau mai târziu. Reintroducerea serviciului militar obligatoriu vine în urma recomandărilor aduce după o investigație oficială.

Suedia a anuntat că va reintroduce serviciul militar obligatoriu, începând din această vară, pentru a răspunde la provocările de securitate existente la nivel mondial, inclusiv celor din Rusia.

„Guvernul vrea un sistem mai stabil al personalului de aparare pentru a intari capacitatea militara, in conditiile in care situatia de securitate s-a schimbat la nivel global”, a declarat ministrul suedez al Apararii, Peter Hultqvist, citat de agentia de stiri TT.

Națiunea scandinava a pus punct serviciului militar obligatoriu în anul 2010, considerand ca acest sistem este o modalitate nesatisfăcătoare de a răspunde nevoilor unei armate moderne.

Suedia, care nu este membru al NATO, își modernizează armata, cu o majorare semnificativă a cheltuielilor, și a desfășurat trupe pe Insula Gotland din Marea Baltică, scrie Reuters.

Stiri pe aceeasi tema

Avertisment MAE pentru romanii care intentioneaza sa plece in Franta

Delia Ion

David Cameron a venit in Romania si s-a recules la clubul Colectiv

Cristiana Petrariu Bota

Brazilia este in recesiune, PIB-ul tarii a scazut cu 0,7% in trimestrul II

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult