-0.5 C
România
8 decembrie 2023
Externe

Serviciul militar obligatoriu a fost reintrodus in Suedia, pe fondul evolutiei situatiei de securitate

Serviciul militar obligatoriu a fost reintrodus de Guvern in Suedia, pe fondul evolutiei situatiei de securitate, dar si a dificultatilor legate de recrutarea voluntarilor si a lipsei de personal. Potrivit radioului public SR, masura de reintroducere a serviciului militar obligatoriu va fi aplicata incepand din 2017. 

Autoritatile suedeze au suspendat serviciul militar obligatoriu în anul 2010, dar activitatea militară în regiunea baltică s-a intensificat de atunci, în urma anexării Crimeii de către Rusia în 2014.

Potrivit anuntului facut de Guvern, decizia de reintroducere a serviciului militar va viza atât bărbații, cât și femeile născute în 1999 sau mai târziu. Reintroducerea serviciului militar obligatoriu vine în urma recomandărilor aduce după o investigație oficială.

Suedia a anuntat că va reintroduce serviciul militar obligatoriu, începând din această vară, pentru a răspunde la provocările de securitate existente la nivel mondial, inclusiv celor din Rusia.

„Guvernul vrea un sistem mai stabil al personalului de aparare pentru a intari capacitatea militara, in conditiile in care situatia de securitate s-a schimbat la nivel global”, a declarat ministrul suedez al Apararii, Peter Hultqvist, citat de agentia de stiri TT.

Națiunea scandinava a pus punct serviciului militar obligatoriu în anul 2010, considerand ca acest sistem este o modalitate nesatisfăcătoare de a răspunde nevoilor unei armate moderne.

Suedia, care nu este membru al NATO, își modernizează armata, cu o majorare semnificativă a cheltuielilor, și a desfășurat trupe pe Insula Gotland din Marea Baltică, scrie Reuters.

Related posts

Perioada de carantina in Marea Britanie, scurtata de la 14 la 10 zile

Lucy Ionesco

Ray Tomlinson, informaticianul care a inventat e-mailul, a murit la 74 de ani

Bogdan

Brexit – Marea Britanie vine cu un ultimatum privind un acord comercial cu UE. Motivul, companiile trebuie sa se pregateasca

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult