Targuri de cadouri de Mos Nicolae la Muzeul Satului si la Muzeul Taranului Roman

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 4, 2016 16:01

Targuri de cadouri de Mos Nicolae la Muzeul Satului si la Muzeul Taranului Roman

SF. NICOLAE 2016. Sarbatoarea Sf. Nicolae este marcata de credinciosiii ortodoxi pe 6 decembrie. Cunoscut mai degraba ca Mos Nicolae, batranul cu chip cald este asteptat cu sufletul la gura de copiii, dar si de cei mari. Traditia cadourilor de Mos Nicolae este respectata si in Bucuresti, unde s-au deschis doua targuri tematice pentru cei mici si pentru parinti.

Pe 6 decembrie, se spune ca incepe cu adevarat iarna, pentru ca Mos Nicolae isi scutura barba si incepe sa ninga. Chiar daca in Bucuresti nu avem zapada, avem targuri tematice de cadouri de Sf. Nicolae. In curtea Muzeului Taranului Roman, Targul de Sfantul Nicolae este dublat de vernisarea unei importante expozitii dedicate mestesugului traditional al coaserii iilor romanesti, iar la Muzeul Satului, timp de patru zile se desfasoara targul de cadouri al mesterilor populari si artizani, transmite Radio Romania Actualitati.

SF. NICOLAE 2016. Bucureştenii sunt aşteptaţi în aceste zile să-si faca provizii pentru Moş Nicolae. Meşterii populari au pregătit obiecte tradiţionale, iar cei mici sunt asteptati cu ateliere de creaţie cu specific de sărbători în cadrul programului „Vin sărbătorile… în sat, la Şosea!”. Cei mici vor intra în atmosfera sărbătorilor şi vor învăţa să facă sorcove, decoraţiuni pentru brad, felicitări de Crăciun şi Anul Nou, să orneze turtă dulce.

Vezi si: Cele mai frumoase urari, mesaje si felicitari de Sfantul Nicolae

Un alt program destinat copiilor dornici să asculte şi să construiască poveşti este cel numit „Căsuţa cu poveşti”. Pe 4 decembrie, de la ora 10:00, este programat si un concurs: opera unui artist, Rita Şapira, văzută prin ochii copiilor, dar şi la o scurtă piesă de teatru de umbre, „Legenda lui moş Nicolae”, unde copiilor li se va prezenta pe înţelesul lor despre viaţa Sfântului Nicolae.

La targ sunt prezenti mascagii, ceramişti, artişti plastici cu păpuşi, instrumente muzicale, podoabe populare, jucării, icoane, ouă încondeiate. Ambele târguri sunt deschise, zilnic, între orele 10:00 şi 18:00.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.