SF. PARASCHEVA, IASI 2015. ZILELE IASULUI 2015: Program de Sf. Parascheva la Iasi
Stiri locale

SF. PARASCHEVA, IASI 2015. ZILELE IASULUI 2015: Program de Sf. Parascheva la Iasi

SF. PARASCHEVA – PROGRAM SF. PARASCHEVA IASI 2015: Se apropie manifestarile prilejuite de sarbatoarea Sf Parascheva, astfel ca au inceput si pregatirile la Iasi. Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au facut public programul hramului Cuvioasei Parascheva ce se va derula la Iasi in aceasta perioada. La sfarsitul acestui material puteti consulta programul manifestarilor sarbatorii Sf. Parascheva.

Moastele Sfintei Maria Magdalena vor ajunge la Iasi pe 9 octombrie

SF. PARASCHEVA – PROGRAM SF. PARASCHEVA IASI 2015: Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au facut public programul hramului Cuvioasei Parascheva ce se va derula la Iasi in aceasta perioada. Racla cu moastele Cuvioasei av fi scoasa in procesiune in cursul zilei de vineri, 9 octombrie, urmand a fi depuse spre inchinare in curtea Catedralei Mitropolitane.

ZILELE IASULUI 2015

Cele mai importante evenimente ale Sărbătorilor Iaşului se vor desfăşura în perioada 8 – 15 octombrie. Sărbătorile vor debuta oficial astăzi la Muzeul Unirii, unde se va semna şi un acord comun cu rectorii universităţilor din Iaşi în vederea susţinerii candidaturii municipiului la titlul de capitală europeană a culturii în 2021.

SF. PARASCHEVA – PROGRAM SF. PARASCHEVA IASI 2015: Primăria Iasi a intrat pe ultima sută de metri în pregătirea „Sărbătorilor Iaşului“ cu toate că acestea debutează, oficial, astăzi. Deocam­dată, municipalitatea nu a anunţat cine vor fi artiştii care vor concerta pe 15 octombrie. Însă surse din primărie spun că unul dintre favoriţi este cântăreţul James Arthur, câşti­gător al concursului „X-Factor“ din Marea Britanie în 2012 şi cu care ar exista discuţii avansate pentru a fi adus la Iaşi.

Paradoxal, faţă de alţi ani, municipalitatea din Iasi a comunicat, la presiunea consilierilor locali, costurile pe fiecare eveniment în parte care a fost inclus pe agenda sărbătorilor, scrie Ziarul de Iasi.

SF. PARASCHEVA – PROGRAM SF. PARASCHEVA IASI 2015: Potrivit situaţiei pre­zentate de instituţie, cea mai mare parte a celor 2,8 milioane lei a fost alocată pentru cinci evenimente: concertul şi focul de artificii din 15 octombrie (600.000 lei), Student Bazaar Coolture (400.000 lei), Seara Va­lorilor (290.000 lei), concertul „Pasărea Rock Simfonic“ (230.000 lei) şi Festivalul „Iaşi Junior“ (100.000 lei).

SF. PARASCHEVA – PROGRAM SF. PARASCHEVA IASI 2015: În total, cele cinci evenimente acoperă aproape 60% din fondurile alocate. La acestea se adaugă alte peste 600.000 lei, din care jumătate vor fi cheltuieli cu serviciile oferite de societăţile din subordine (Citadin, Salubris şi Servicii Publice), iar restul reprezintă cheltuieli diverse (cazare şi masă invitaţi, promovare, materiale pentru curăţenie, energie electrică şi neprevăzute).

Prin urmare, pentru alte câteva sute de evenimente, majoritatea organizate de către alte instituţii dar cu sprijin material sau simbolic de la primărie, rămâne disponibilă o sumă de aproape 570.000 lei.

PELERINAJ DE SF. PARASCHEVA

Pelerinajul „Calea Sfintilor” va avea loc duminica. 11 octombrie, intre orele 19:00 – 20:30, cand racla cu moastele Cuvioasei si cele ale Sfintei Mironosite Maria Magdalena urmand a fi purtate pe strazile din oras, scrie Buna Ziua Iasi.

SF. PARASCHEVA – PROGRAM SF. PARASCHEVA IASI 2015: Pelerinajul „Calea Sfintilor”se va desfasura pe urmatorul traseu: iesirea cu sfintele moastele ale Cuv. Parascheva se va face prin poarta de langa Casa Nicodim. Se va merge pe strada I. C. Bratianu pana la intersectia cu strada Cuza Voda (Cladirea Operei). Pelerinajul continua pe strada Cuza-Voda pana la intersec?ia cu strada Armeana. Apoi se va coborî pe aceeasi strada spre biserica Sf. Sava unde se va face prima oprire. In continuare se va merge pe strada Costache Negri pana în dreptul Manastirii Sf. Trei Ierarhi unde va avea loc ultima oprire.

SF. PARASCHEVA – PROGRAM SF. PARASCHEVA IASI 2015: Se va rosti si aici o ectenie întreit scurta si se va continua pelerinajul spre Catedrala Mitropolitana prin Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Intrarea în curtea Catedralei Mitropolitane se va face prin poarta principala, se va trece prin fata Catedralei Mitropolitane si apoi sfintele moaste vor fi reasezate pe baldachin în fata Caminului preotesc „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

Vezi aici programul integral!

Stiri pe aceeasi tema

Gheorghe Iacob, prorector la UAIC, acuza interventia politicului in universitati

Cristiana Petrariu Bota

Cazul bebelusilor infectati. Probele de lapte si apa sunt conforme, anunta DSP Arges

Cristiana Petrariu Bota

Cazinoul din Constanta poate fi renovat! Primarul Fagadau anunta ca lucrarile ar putea incepe in primavara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult