4.7 C
România
20 octombrie 2020
Sfantul Efrem cel Nou - Rugaciunile la Sf. Efrem fac minuni si-i ajuta grabnic pe cei in necaz
Social

Sfantul Efrem cel Nou – Rugaciunile la Sf. Efrem fac minuni si-i ajuta grabnic pe cei in necaz

Sfantul Efrem cel Nou este un mare mucenic din Nea Makri, Grecia. Sf. Efrem este un mare sfant descoperit recent, iar toti oamenii care i se roaga Sfantului Efrem cel Nou cu smerenie, cu credinta si cu dragoste, dobandesc rapid mijlocirile sale. Despre Sf. Afrem se spune ca-i ajuta grabnic pe cei aflati in nevoie, fiind cunoscut ca tamaduitor de boli si facator de minuni cand oamenii isi pierd speranta si gandul bun.

Cine este Sfantul Efrem cel Nou

Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – este un Mare Sfant (descoperit recent) al Bisericii Ortodoxe, care este cunoscut in toata lumea atat pentru marea sa putere facatoare de minuni, cat si pentru rapiditatea ajutorului sau, fiind supranumit „Grabnic Ajutator in toate nevoile”. Sfantul Efrem cel Nou mai este recunoscut si ca SALVATOR al celor DEZNADAJDUITI si ca OCROTITOR al celor DEPENDENTI de DROGURI.
Sfantul Efrem cel Nou a trait in secolul al XV-lea in Grecia. A vietuit ca monah la Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor de la Nea Makri din Attica, Grecia. Dupa ce a trait 27 de ani in nevointa calugareasca aspra, manastirea de pe Colina Neprihanitilor a fost cotropita de otomani. Turcii au ucis monahii prin decapitare, iar pe Sfantul Efrem cel Nou l-au facut rob si l-au torturat in felurite chipuri, de nenumarate ori, timp de 8 luni. La sfarsit, turcii l-au atarnat cu capul in jos intr-un copac batran, i-au strapuns trupul cu multe cuie (din acelea cu care a fost rastignit Domnul nostru Iisus Hristos pe Cruce), apoi i-au infipt in pantece un taciune aprins. Astfel si-a dat sufletul in mainile Domnului, la data de 5 mai 1426.

Vreme de 500 de ani nu a stiut nimeni de acest Mare Mucenic din Nea Makri, pana pe 3 ianuarie 1950, cand Sfintele sale Moaste – care sunt inmiresmate si pline de har – au fost descoperite prin revelatie de monahia Macaria, stareta Manastirii Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor (pana la cotropirea ei de catre turci, aceasta manastire era de calugari, iar din secolul al XX-lea – cand a fost restaurata – este de maici).

Dupa descoperirea Sfintelor sale Moaste, Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – s-a aratat de nenumarate ori staretei Macaria, altor maici si multor crestini (multi dintre ei nu stiau nimic despre Sfantul Efrem cel Nou), fie sub chipul unui nevoitor cu fata brazdata de multe osteneli, fie purtand vesminte preotesti, fie ca un calugar, marturisind: “Ma numesc Efrem!” si relatandu-le viata sa si chinurile si torturile la care a fost supus pentru marturisirea dreptei Credinte Ortodoxe. Celor mai multi, imediat dupa aratare, Sfantul Efrem cel Nou le-a rezolvat problemele: pe unii i-a vindecat de boli incurabile, altora le-a intarit credinta, pe altii i-a izbavit de primejdii sau de foc, pe multi deznadajduiti i-a mangaiat.

Care sunt DARURILE DEOSEBITE ale Sfantului Efrem cel Nou?

Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – este:

1. Mare Tamaduitor

Sfantul Efrem cel Nou a vindecat multi oameni de cancer, diabet, leucemie, paralizie, epilepsie, orbire, dureri de ochi, de cap, de oase, de stomac si de articulatii, polinucleoza, boli ale inimii si ale creierului, hemoragii si multe altele; a ajutat in vremea operatiilor si a salvat de pe patul de moarte. Sfantul Efrem cel Nou a primit de la Dumnezeu o asa de mare putere de vindecare a tuturor bolilor – chiar si a celor asa-zis incurabile – datorita chinurilor cumplite pe care le-a suferit ca Mare Mucenic.

2. Mare Facator de minuni

Sfantul Efrem cel Nou – supranumit si „Sfantul Efrem cel Nou Taumaturgul” („taumaturg” inseamna „facator de minuni”) – a primit de la Dumnezeu puterea de a savarsi minuni uimitoare.

3. Grabnic Ajutator in toate nevoile

Toti oamenii care i se roaga Sfantului Efrem cel Nou cu smerenie, cu credinta si cu dragoste, dobandesc rapid mijlocirile sale. Iata numai cateva dintre minunile savarsite grabnic de Marele Mucenic din Nea Makri. Cu ajutorul Sfantului Efrem cel Nou, unii oameni:
s-au vindecat de boli incurabile
au reusit la examene
au izbandit in procese
au biruit deznadejdea – Sfantul Efrem cel Nou este, prin excelenta, „SALVATORUL celor DEZNADAJDUITI”
au fost izbaviti de foc, de inec, din furtuni si din alte primejdii de moarte
au fost salvati de la sinucidere – Sfantul Efrem cel Nou este, prin excelenta, „SALVATORUL celor DEZNADAJDUITI”
au rezolvat probleme legate de programe si calculatoare
au fost izbaviti de droguri – Sfantul Efrem cel Nou este cunoscut si ca „OCROTITORUL celor DEPENDENTI de DROGURI”
L-au cunoscut pe Dumnezeu.

Sfantul Efrem cel Nou este cunoscut in toata lumea pentru:

universalitatea ajutorului sau – dupa cum reiese din cartile ce descriu minunile sale (precum si din relatarile numeroaselor persoane care au fost ajutate de Marele Mucenic din Nea Makri), Sfantul Efrem cel Nou poate rezolva toate problemele, indiferent de natura (tipul) sau gravitatea lor, de aceea este supranumit „Grabnic ajutator intru toate nevoile”.

Rapiditatea ajutorului oferit – Sfantul Efrem cel Nou le vine grabnic in ajutor tuturor celor care-l cheama cu credinta si dragoste, motiv pentru care este cunoscut ca „Grabnic ajutator intru toate nevoile”.

CUM PUTEM PRIMI AJUTORUL Sf. Efrem cel Nou?

Dupa cum reiese din numeroasele marturii (publicate in diverse carti) ale celor care s-au bucurat de ajutorul acestui Mare Sfant Mucenic din Nea Makri, toti cei care au fost ajutati de Sfantul Efrem cel Nou i s-au rugat cu credinta, evlavie si dragoste. Unii i-au citit Paraclisul sau Acatistul, altii (intrucat nu aveau timp si problema trebuia rezolvata urgent) numai l-au chemat din toata inima in ajutor, simplu, fara o rugaciune speciala, ci spunand doar: „Sfinte Efrem cel Nou, ajuta-ma sa… (si spuneau problema pe care o aveau) !”. De multe ori, ajutorul Sfantului Efrem cel Nou a venit inainte ca oamenii sa termine rugaciunea catre el sau imediat dupa aceasta.

Vezi si: Mesaje de dincolo cu Rita Muresan: Fiti atenti la semne, o sa le intelegeti. Nu exista coincidente!

Alte persoane care aveau probleme mai dificile de rezolvat, i-au promis Sfantului Efrem cel Nou diverse daruri (flori, ceara curata, candele, etc.), iar Sfantul Efrem i-a ajutat la scurt timp dupa ce i-au facut promisiunea. Alti oameni au mers la Manastirea Sfantului Efrem cel Nou din Nea Makri si s-au inchinat la Sfintele sale Moaste sau au fost insemnati cu acestea in Semnul Sfintei Cruci, sau numai au trimis pomelnice, bani, daruri sau haine la Manastirea sa, si au rugat pe maici sa atinga aceste haine de Icoana Sfantului Efrem cel Nou si de Sfintele sale Moaste – sau sa fie insemnate cu acestea in Semnul Sfintei Cruci – si apoi s-au imbracat cu aceste haine astfel sfintite si s-au vindecat imediat de orice boala sufereau.

Dupa ce primiti ajutorul dorit, trebuie sa nu uitati sa-i multumiti Sfantului Efrem cel Nou, iar cei care ii fac promisiuni, trebuie sa nu uite sa le indeplineasca !!!

Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – face minuni uimitoare si azi si le va veni intotdeauna in ajutor celor care il cheama cu credinta, evlavie si dragoste, asa dupa cum a marturisit Sfantul Efrem cel Nou insusi unor crestini: “Nu voi inceta sa vin!”.

De ce a fost descoperit ABIA ACUM Sf. Efrem cel Nou?

Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – nu a fost cunoscut ca Sfant pana in secolul al XX-lea, deci vreme de 500 de ani nu a fost stiut de nimeni; poate doar cei din generatia de dupa el au mai stiut ca a fost acolo o manastire, iar calugarii ei au fost rapusi de turci. Sfantul Efrem cel Nou, la fel ca cei din obstea lui, a adormit nestiut de nimeni; nimeni nu a stiut chinurile si felul in care a murit, marturisindu-L pe Hristos.

Astfel, Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – a ramas ascuns timp de 5 secole, dar a venit vremea sa fie iarasi preamarit de Dumnezeu in timpurile noastre si nu intamplator. Traim intr-o vreme de crunt materialism, in care pacatul a devenit moda, credinta in Dumnezeu s-a racit foarte mult, iar oamenii sunt din ce in ce mai nefericiti si mai stresati, fiind coplesiti de probleme la care nu pot gasi rezolvare.

De aceea, Preabunul Dumnezeu l-a facut cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – in zilele noastre, pentru a ne intari in credinta si pentru a ne ajuta grabnic in toate problemele cu care ne confruntam. Pentru dragostea sa fierbinte pentru Dumnezeu – marturisita prin chinurile ingrozitoare pe care le-a rabdat – Marele Mucenic din Nea Makri, Sfantul Efrem cel Nou, a primit de la Atotputernic o mare putere facatoare de minuni, fiind inzestrat de Creator cu daruri depline, potrivite omului nefericit al zilelor noastre.

Cand este SARBATORIT Sf. Efrem cel Nou?

Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – este praznuit de Biserica Ortodoxa de doua ori pe an:
pe 3 ianuarie – ziua aflarii Sfintelor sale Moaste, si
pe 5 mai – ziua mortii sale martirice.

Unde se afla SFINTELE MOASTE ale Sf. Efrem cel Nou?

Sfintele Moaste ale Sfantului Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – se afla intregi in Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, de pe Colina Neprihanitilor din oraselul Nea Makri din Attica, Grecia. Mai multe detalii despre Moastele Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou din Nea Makri – HARTA si ADRESA Manastirii – gasiti in articolul despre Moastele Sfantului Efrem cel Nou.

Stiri pe aceeasi tema

Acatistul SF. NICOLAE face minuni. Sfantul Nicolae vindeca boli si tamaduieste suflete

Cristiana Petrariu Bota

Legea privind statutul Casei Regale ar putea fi adoptata odata cu schimbarea Guvernului Tudose. Ce spune seful Casei Regale

Ioana Badulescu

Radu Zamfir, medic in chirurgie generala si cercetator stiintific, este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult